jedna ljepša od druge

Najpoželjniji modeli: Ovo su torbice koje se kupuju sada, a nose godinama

26.02.2022 u 15:59

Bionic
Reading

Od pravih modnih poslastica u boji slatkiša preko onih s istaknutim logom brenda kao najvećim ukrasom pa do pletenih modela idealnih za plažu – pred vama je ključni vodič koji dešifrira ovosezonske trendove torbi predstavljajući najnovije stilove i oblike. Ovo su torbice koje se isplati kupiti sada, a nosit ćete ih čitave sezone, vjerojatno i znatno dulje

Nova torba jedan je od najpopularnijih komada u sezonskom šopingu. Ovaj tako željen modni predmet ne samo da će odlično poslužiti za nošenje svakodnevnih potrepština, već će definirati gotovo svaki stajling – pletena torba nalik košari ženstvenom odijelu dat će ležernost i neopterećenost, a isto to odijelo u kombinaciji s kožnom torbicom izgledat će vrlo elegantno.

Stoga je izbor torbice nemoguće prepustiti slučaju i važno je to modno pitanje kojim se moramo, ali i volimo, pozabaviti. Srećom, sezona proljeće i ljeto 2022. donosi stil za svako raspoloženje, od skromnih torbica iz 90-ih, idealnih za izlaske na večeru, do torbi s istaknutim logotipom koje su preplavile Instagram. Predstavljamo najbolje i najpoželjnije modele koji će vladati ove sezone.

  • +22
Trendovi torbi za 2022. godinu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Svestrane i jarke boje

Od plavih preko narančastih do ružičastih, torbice su ove sezone predstavljene u revitalizirajućim nijansama koje će zajamčeno oživjeti svaki izgled. Tijekom hladnih mjeseci u dominantnu tamnu paletu boja unijet će svježinu – pomislite samo na spajanje slatke Jacquemusove zelene torbice s nijansama čokoladne smeđe, a u proljeće bit će savršen dodatak svjetlijim, življim bojama koje savršeno prenose optimizam nove sezone.

Povratak u 90-e

Razdoblje 90-ih bilo je doba urbanog minimalizma, a ništa ga ne sažima tako kao modni dodaci koji su ga i definirali. Siluetama koje podsjećaju na kutije i nenametljivog dizajna, ove malene torbe imale su poprilično velik utjecaj na modu. Saint Laurent i njujorški brend Staud imaju super elegantne verzije za proljeće i ljeto 2022., a Gucci predlaže monogramsku iteraciju koja pogađa dva trenda u jednom. Kombinirajte ih sa slip haljinama i sakoima naglašenih ramena za idealan večernji stajling.

Modeli s istaknutim logom

Upečatljiva i vrlo dojmljiva, torba s monogramom, još otkako su Rihanna i Kendall Jenner prošetale retro iteracije prije nekoliko sezona, bila je osnovni element garderobe za one koji su željeli istaknuti svoju modnu osviještenost. Sada, u novoj sezoni, ovaj modni hit iz 2000-ih vraća se na modnu scenu. Talijanski moćnici Gucci i Fendi posegnuli su za svojom arhivskom zbirkom, preoblikovali postojeće modele te zaljubljenicima u modu servirali arhitektonske iteracije koje daju poseban pečat i najskromnijoj odjevnoj kombinaciji. Za razliku od njih, Loeweov model s uzicama elegantan je, ali i raskošan.

Savršene košarice za lijene ljetne dane

Nekoliko modela u obliku teksturirane torbe utjelovljuje opušteno raspoloženje bezbrižnih ljetnih dana. Ove sezone ti su modeli urbanog stila zahvaljujući arhitektonskim siluetama i kožnim detaljima. Basket torba od rafije s dva remena brenda Chloé, koja omogućuju ugodno i nesputano nošenje, pravi je primjer toga. S druge strane, Marni i Valentino nude suvremen pogled na ljetnu 'košaricu' te je ona u njihovoj viziji više luksuzan i elegantan model, daleko od opuštenog boho stila.

Vječni modeli

Neke torbe su za cijeli život, ne samo za jednu sezonu, a zbog capsule garderoba, koje su postale cilj sve više ljudi, nikad nije bilo boljeg trenutka za ulaganje u doživotnog modnog saveznika. Od prostranih torbi, kakve nude Gabriela Hearst i Proenza Schouler, izrađenih od iznimno meke kože koja će zajamčeno postati sve bolja s godinama, do kvadratnih i pomalo zdepastih modela s potpisom Loewea i kultnog njujorškog brenda Savette ili pak pillow verzije Bottege Venete - ovo su primjerci koje ćete godinama čuvati i nositi.