SLATKA RASKOŠ

Najfiniji kolači koje možete spremiti ovog Uskrsa

03.04.2015 u 09:20

Bionic
Reading

U svoj kulinarskoj raskoši Uskrs ne bi bio tradicionalni blagdan da obitelj i prijatelje ne počastimo kolačima

Za razliku od božićnih kolačića i kremastih delicija, Uskrs će prije obilježiti pinca ili pletenica, ali svaka obitelj ima svoje omiljene deserte koje najradije priprema. Želite li za ovaj blagdan nešto promijeniti, predlažemo nekoliko jednostavnih, ali sočnih recepata za sve ukuse.

Poljupci od kokosa gotovi za tren – dobro zvuči, zar ne. Ovo je omiljen desert na Karipskom otočju poznat kao 'besitos de coco'. Za ove neodoljive keksiće potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a priprema traje samo deset minuta.

Uz tradicionalne kolače koji se rade za Uskrs, blagdansku trpezu možete obogatiti i popularnim cheesecakom. Omiljeni američki kolač u čokoladnoj varijanti oduševit će čokoholičare. U ovom receptu posebnu aromu daje mu liker od kave, no ako niste ljubitelj okusa kave u kolačima, dajte mašti na volji i zamijenite ga Baileysom ili likerom od naranče.

Mirisnoj torti od jabuka i oraha malo će tko odoljeti. Jabuke će torti dati sočnost, a crumble će joj podariti neodoljivu hrskavost. Osim toga, sve sastojke vjerojatno imate kod kuće, a torta je vrlo jednostavna.

Pahuljast i lagan biskvit s okusom limuna naprosto će vas oboriti s nogu, a također spada u vrlo jednostavne recepte. Za ovaj kolač nisu vam potrebni neki posebno zahtjevni sastojci, a rezultat na kraju jednostavno je fantastičan.

Kad vam na pamet padaju zdrave slastice, sigurno ne pomišljate na mousse. A kad maštate o slatkom zalogaju, vjerojatno ni u najluđim maštarijama ne pokušavate spojiti avokado i čokoladu. Ali griješite. Avokado i čokolada zaista mogu biti kombinacija iz snova, a goste ili ukućane ćete sigurno potpuno impresionirati.