ultimativni vodič

Najbolje traperice koje ćete ikad imati: Ovi modeli pristaju kao saliveni

21.05.2023 u 11:53

Bionic
Reading

Savršen par traperica je poput svetog grala mode, a nerijetko ih imamo nekoliko u ormaru i baš svakom možemo pronaći zamjerku. Kako bi vam potraga bila lakša, bacite oko na ove modele

Potraga za savršenim parom traperica ponekad se čini poput nemoguće misije. Možda ste nebrojeno puta isprobali desetke modela, ali unatoč i više nego visokoj razini frustracije, nikada niste izgubili nadu, jer traperice su ultimativna modna osnova koja pripada svakom capsule ormaru.

Hlače izrađene od popularne tkanine traper omogućuju stilske kombinacije koje uvijek prolaze. Kako bi potraga za savršenim trapericama imala sretan završetak, nije loša ideja baciti pogled na vječne modele, obogaćene dozom trenda, jer su nosivi više sezona.

Kakve su traperice najbolje?

Od cool lepršavih hlača, preko popularnih traperica ravnog kroja, do ravnih crnih modela: mogućnosti su gotovo beskrajne, što nimalo ne olakšava potragu. No koje su traperice najbolje? To uvijek ovisi o pojedinačnim preferencijama. Stoga vam preostaje samo jedno: isprobajte sve modele koji vam zapnu za oko i, idealno, odmah kupite dva para.

Ponuda traperica doista je široka i šarolika, a evergrine koji nikad ne izlaze iz mode moguće je pronaći kod brendova kao što su Levi's, G-Star i Lee. U grupi skupljih brendova su Agolde, Frame, Closed i Citizens of Humanity kao jedni od favorita brojnih influencera i modnih profesionalaca. Ako ste pak u potrazi za održivim opcijama, svakako biste trebali pogledati traperice Armedangelsa i Re/Donea.

Dok se neki nikada ne bi odrekli svojih dragih skinny traperica s visokim strukom, drugi se oslanjaju samo na baggy kroj niskog struka. Ukratko: idealni krojevi traperica uvijek su oni u kojima se najudobnije osjećate. Ali što obilježava najbolje traperice? Visoka udobnost nošenja! Ako snažno naginjete udobnosti, pripazite da odaberete hlače s višim postotkom elastina jer se na taj način različiti modeli savršeno prilagođavaju vašem tijelu, bez ikakvog stezanja.

Održavanje traperica – na što treba obratiti pozornost?

Uglavnom, traperice ne bi trebalo često prati, pogotovo ako su izrađene od 100 posto prirodnog materijala poput pamuka. Dovoljno je jednostavno pustiti ih da se prozrače, pod uvjetom da nemaju mrlja. Općenito pravilo je da se traperice peru kada više ne stoje onako kako bi trebale. Naime vruća voda ponovno spaja vlakna i time će opet dobro pristajati.

Ipak, važno je zapamtiti jednu stvar: kada perete traperice ili bilo koji drugi odjevni predmet koji sadrži elastin, nikada ne koristite omekšivač. Naime, kao što je poznato, on omekšava vlakna, što se negativno odražava na umjetne materijale poput elastina – u tom slučaju vlakna gube elastičnost i sve se više šire umjesto da se vrate u prvobitni oblik.

  • +15
Najbolje traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo