NEZABORAVAN PROVOD

Najbizarniji svjetski barovi

14.09.2010 u 07:19

Bionic
Reading

Zamislite užitak u piću koje ispijate u krilu vanzemaljca, ispod površine mora ili u space-shuttleu. A ako vas još pritom posluži hobit? Vjerovali ili ne, postoje barovi u kojima se i prije nego što ste naručili možete osjećati kao da ste popili nekoliko rundi

Želite li doživjeti nešto slično, pođite u obilazak najbizarnijih svjetskih barova.

Unutrašnjost mračnog švicarskog Ginger bara
Giger Bar, Chur & Château St. Germain, Švicarska
Možda niste zapamtili njegovo ime, ali ako ste gledali kultni SF 'Alien', zasigurno ćete prepoznati kreacije švicarskog likovnog umjetnika i strip crtača H. R. Gigera. Uređenje ovog bara mračno je i opsesivno, kao u grobnici gdje su ukleti svemirski putnici iz 'Aliena' prvi puta susreli svog demonskog neprijatelja. Nelagodu izazivaju i stolice u kojima se osjećate kao da sjedite u krilu sluzavog čudovišta.

Red Sea Star, Eilat, Izrael

Bar čije ime u prijevodu znači 'zvijezda Crvenog mora' neodoljivo podsjeća na podvodno skrovište Karla Stromberga, neprijatelja agenta 007 u filmu 'Špijun koji me volio'. Ako ni zbog čega drugog, onda zato što je napravljen pet metara ispod površine Crvenog mora u najjužnijem izraelskom gradu Eilatu, nedaleko granice s Egiptom i Jordanom. Unutrašnjost ovog bara, restorana i kluba ukrašena je stolovima u obliku meduza, svjetlima nalik na morske zvijezde i drugim morskim motivima. Ugođaj podvodnog dnevnog boravka dodatno pojačavaju veliki prozoru koji vas dijele od pravih morskih stanovnika.
Depeche Mode Bar, Talin, Estonija

Estonski Depeche Mode bar

Ovaj mračni kutak Estonije pun je žestokih i u crno odjevenih fanova Depeche Modea koji ispijaju koktele Master & Servant ili Personal Jesus, dok istoimeni melankolični hitovi trešte iz zvučnika. I to nije sve, bar je pun potpisanih fotografija, memorabilija s turneja i umjetničkih instalacija ovog kultnog benda čiji se spotovi neprestano prikazuju na ekranima. Crni pakao onima koji ih ne vole, ali slatki raj za  obožavatelje Depechea.

Albatross, Tokio, Japan
Maleni bar Albatross smješten je u pretrpanoj tokijskoj ugostiteljskoj ulici Shomben Yokocho, poznatoj i kao 'Pišačka aleja' jer svi lokali dijele isti WC. Iako u Albatros jedva stane deset ljudi, ima čak tri etaže uključujući i umjetničku galeriju. Prostor je, međutim, tako malen da vam konobari piće na gornju etažu dodaju kroz rupu u podu. Kako biste uzeli čašu, morate duboko udahnuti i pritom paziti da ne upadnete kroz otvor jer i to se znalo događati. Osim toga, svakog dana od 18 sati do tri ujutro možete se odlično provesti.

Hobbit House
, Manila, Filipini

'Svemirski' bar NASA u Bangaloreu

Ovaj lokal namijenjen obožavateljima Tolkienovih pripovijetki reklamira se kao jedini bar na svijetu čiji su vlasnici i osoblje hobiti. Ustvari je riječ o poslovnom poduhvatu koji je pokrenula skupina osoba nižeg rasta, vulgarnim rječnikom 'patuljaka'. Rustikalnom uređenju šarm daju drveni detalji, a visoki ljudi se moraju sagnuti da uđu kroz omanja vrata. Hobbit House je poznat i po dobroj živoj glazbi koja se organizira svake večeri.

Nasa, Bangalore, Indija
Osoblje ovog bara odjeveno je u svemirska odjela, sve je uređeno kao u space-shuttleu, a dojam pojačavaju 'svemirski' nazivi kao što su ’Fuel Tank’ (rezervoar goriva) za šank, odnosno 'ljudski otpad' za WC. Uz mnoštvo lasera i raketnih krila umjesto stolova, prostor je ukrašen slikama Zemlje i drugih planeta iz daleke orbite.

Regatta Hotel, Brisbane, Australija
Muški zahod u ovom australskom baru reklamiraju kao jedini toalet s pogledom. Stražnji zid pisoara, naime, napravljen je od jednostranog ogledala poput onih u sobama za ispitivanje u policijskim postajama. Dečki tako i dok piške mogu promatrati što se događa na šanku. Iako vam se može učiniti neobično, opustite se, vi s WC-a vidite njih, ali ne i oni vas. Barem dok se uprava hotela ne odluči okrenuti ogledalo.