ULAZ BESPLATAN

Na sajmu Place2go saznajte sve o najboljim putovanjima

11.03.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Treću godinu zaredom Međunarodni sajam turizma Place2go otvara svoja vrata znatiželjnim putnicima, avanturistima, ljubiteljima prirodnih ljepota, sakupljačima zrakoplovnih milja, te onim hrabrim početnicima koji će tek napraviti svoj prvi korak prema čudesnom svijetu putovanja, željnima savjeta, uputa i pomoći u organizaciji. Ove godine Place2go se odvija od 14. do 16. ožujka kao i do sad u Boćarskom domu u Zagrebu

Tijekom tri dana sajma brojni će izlagači svojim ponudama, zanimljivostima, znamenitostima i atrakcijama pokušati osvojiti buduće putnike. Tako će posjetitelji moći saznati sve o Indiji, Tunisu, Tajlandu, Indoneziji, Iranu, Afganistanu, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji, novostima u turističkoj ponudi Hrvatske te prijedloge iz ostalih zemalja – Turske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, SAD-a, Francuske, Italije, Bugarske, Makedonije. Konkretne ponude i aranžmane, posebne cijene i prednosti predstavit će brojne turističke agencije i aviokompanije, hoteli, wellnessi i ostali izlagači iz turističke industrije.

Kao i prošle godine bit će organizirana velika nagradna igra Place2go putovnica. Da bi dobili neko od atraktivnih putovanja, posjetitelji će najprije morati 'proputovati' sajmom i sakupiti pečate u svojoj putovnici, koja je ujedno i katalog sajma. Među predviđenim nagradama su tura po Tajlandu, Kambodži i Vijetnamu, putovanje u Tunis, Nizozemsku, Mađarsku, aviokarte za europske destinacije, odmor u Lošinju, Poreču ili na Šolti, Samsonite kovčezi, dizajnerska fotelja Waver…

Sajam se i ove godine održava u dvije dvorane. Osim ponude u glavnoj dvorani, u kojoj su postavljeni štandovi izlagača, posjetitelji će u drugoj dvorani – Balonu Boćarskog doma – moći istražiti Gastro ulicu, u kojoj će restorani nuditi specijalitete različitih svjetskih kuhinja. Na sajmu sudjeluju indijski restorani Royal India, Maharadja, iranski Karavan Saraj, azijski Wok by Matija, francuski Los Ponts, njemački German Snack Bar, bavarski restoran Maximilian, talijanski Let's Pizza, hrvatski Hotel Tomislavov dom, Rougemarin, a tajlandsku hranu pripremat će kuharica s Tajlanda u suradnji s Klubom Književnika.

Na Place2go marketu moći će se kupiti različiti autohtoni i egzotični proizvodi poput venecijanskih maski, začina iz cijeloga svijeta, najpoznatijih azijskih umaka (soja umak, čili umak, hoisin, sukiyaki, kung pao, teriyaki), raznih pasta (mango chutney, tandoori, tikka, madras, sambal, rendang), kokosovog i rižinog octa, palminog ili čili ulja, proizvoda od konoplje, raznih vrsta kineskih rezanaca, jasmin, crvene ili riže za sushi, sadnica ljutih papričica, stevije, istočnjačkih slatkiša, egipatske i turske baklave, perzijske soli, dijamant bobica s Himalaje…

Na pozornici u sklopu sajma poznati će putopisci održat predavanja i prezentacije o svojim putovanjima i avanturama. Tako će se moći saznati što je sve Hrvoje Šalković doživio u Južnoj Americi, kako se Hrvoju Juriću svidjela Zambija, koga je u Burmi upoznao Kristijan Grubišić, gdje su putovali Putoholičari i još puno toga. Na središnjem trgu u subotu i nedjelju održat će se nastup plesačice Gayatri Marić Mondal koja pleše, ali i podučava u Hrvatskoj indijske plesne stilove Kathak, Bharatnatyam i Bollywood.

Ove godine sajam ima i humanitarni karakter. Zadnji žig za sudjelovanje u nagradnoj igri Place2go putovnica, posjetitelji će dobiti na štandu humanitarne udruge Kolajna ljubavi, čiji su najveći ostvareni projekti izgradnja doma za nezbrinutu djecu te vrtića u afričkoj državi Tanzaniji. U njihovom domu trenutno živi 32 mališana o kojima se brinu volonteri iz Hrvatske.

Novost ove godine je Place2go TV, sajamska televizija koja će izravno prenositi predavanja i događanja na sajmu. Koliko je sati na Tajlandu? Kakvo je trenutačno vrijeme u Zambiji? Ili koliko stanovnika ima Kambodža? – kao i novosti o Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, moći će se saznati gledajući Place2go TV preko YouTubea i web stranice www.place2go.hr. Prijenos i naknadno dostupne snimke omogućit će posjetiteljima da pogledaju i predavanja na koja ne mogu osobno doći, da vide atmosferu na sajmu Place2go i poslušaju dojmove posjetitelja i izlagača. Pored toga, tijekom određenih predavanja uživo će se preko Skypea uključivati putnici s raznih strana svijeta i na Place2go dovesti neke daleke destinacije.'

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, a ulaz na sajam je besplatan.
Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske te uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Saborskog odbora za turizam, Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i Tržnica Zagreb. Generalni sponzor Place2go sajma je Turkish Airlines.

Na inicijativu Udruge studenata ekonomije i turizma Sveučilišta u Zagrebu, 'Zagreb za mene', u sklopu sajma Place2go održat će se i Sajam sezonskih poslova, Cro Summer Job 2014., namijenjen učenicima i studentima te svima onima koji žele pronaći, ali i ponuditi sezonski, honorarni ili stalni posao.

Studenti, učenici, ali i ostali zainteresirani na licu mjesta moći će ostaviti svoj životopis, obaviti razgovor za posao te se upoznati sa svim detaljima i uvjetima poslovanja. Nezaposleni će se moći informirati o raznim programima prekvalifikacije i specijalizacije, ali i o ponudi sezonskih poslova u inozemstvu.