VOLIMO DOMAĆE

Na lađi s Neretve lubenice uplovile u Konzum

19.07.2016 u 13:35

Bionic
Reading

U više od 700 trgovina stigle su lubenice iz doline Neretve, okolice Zadra i Slavonije, a poseban doživljaj priređen je u Super Konzumu Radnička, u kojem su izložene na pravoj lađi s Neretve

Složit ćete se da ništa ne gasi žeđ i ne osvježava u vrućim ljetnim danima poput ohlađene lubenice. Ako ste među onima koji joj ne mogu odoljeti, razveselit će vas vijest da su u Konzumove prodavaonice stigle prve domaće lubenice iz doline Neretve, okolice Zadra i Slavonije! Ovog vikenda zasladite se uz sočnu lubenicu po akcijskoj cijeni od 1,99 kuna po kilogramu.

Lađa puna sočnih lubenica s Neretve uplovila je u prodavaonicu Super Konzum u Radničkoj, u kojoj su kreativnim uređenjem još jednom oduševili sve kupce pokazavši da kupnja zaista postaje poseban doživljaj.


Lubenica se uzgaja u raznim krajevima Hrvatske. Ranije dozrijeva u dolini Neretve i duž obale. Istraživanje koje je još 2010. godine provela Smiljana Goreta Ban s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu potvrdilo je da je neretvanska lubenica bolja od onih iz drugih zemalja Europe jer sadrži tri puta više likopena, takozvanog eliksira mladosti. Ove sezone, zbog obilja sunca, očekuje se izniman urod, što je garancija da ćete u slasnim domaćim lubenicama moći uživati tijekom cijelog ljeta.

Teško je nabrojati sve blagodati lubenice za očuvanje zdravlja i forme. Osim likopena koji se smatra čuvarom kardiovaskularnog sustava, lubenica obiluje vitaminom C te mineralima; magnezijem, kalcijem, kalijem, fosforom, cinkom i željezom. Zbog iznimno velikog udjela vode savršeno gasi žeđ i osvježava te ne sadrži puno šećera, što ne umanjuje njenu slatkoću.


Kad trebate pravo ljetno osvježenje, neka vaš prvi izbor bude domaća lubenica iz Konzuma u više od 700 trgovina diljem Hrvatske, od čega je gotovo 50 na otocima.