DOKAZANO

Muškarci su veći romantičari od žena

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.10.2011 12:15
  • Objavljeno 29.10.2011 u 09:00
poljubac ljubav par muškarac žena

poljubac ljubav par muškarac žena

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstock

Zanimljivo američko istraživanje sa Sveučilišta Pennsylvania otkrilo je da ne samo da se muškarci ranije zaljubljuju, već svojim odabranicama ranije i izjave ljubav. Žene su, pak, racionalnije i na takve izjave čekaju ipak malo duže

Iako vlada percepcija da su žene emocionalnije i da prve partnerima izjave ljubav, čini se da je situacija potpuno drugačija. Realnost je, naime, prema novom istraživanju takva da muškarci brže kažu 'volim te', a osim toga, brže se i zaljubljuju.

Žene su opreznije kad je u pitanju romantična ljubav. Profesorica psihologije na Sveučilištu Pennsylvania provela je istraživanje na 172 ispitanika, a u upitnicima su trebali odgovoriti koliko im je trebalo da se zaljube. Je li se radilo o danima, tjednima ili mjesecima i kada su svoje emocije priznali partneru.

Rezultati objavljeni u Journal of Social Psychology otkrili su da se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko tjedana, dok ženama treba i nekoliko mjeseci.

'Muškarci se zaljubljuju ranije i tri puta češće nego žene kažu 'volim te'. To pokazuje da su žene puno pragmatičnije i da ne srljaju u vezu', kaže profesiorica.
Osim što ranije izjavljuju ljubav, muškarci unutar nekoliko tjedana žele i seks, dok su žene na intimne odnose spremnije sačekati nekoliko mjeseci.

Stručnjaci kažu da su se današnji muškarci promijenili u odnosu na prijašnje generacije i da lakše artikuliraju i pokazuju svoje emocije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi