PRIZNANJE LJUBAVI

Muškarci prvi kažu 'volim te', i to prije – prvog seksa

28.04.2011 u 08:07

Bionic
Reading

Kod dvije trećine parova ljubav je prvo izjavio muški partner, prenosi portal Yahoo.com rezultate posljednjeg istraživanja

Općenito se misli kako će žene prije muškaraca u vezi prozboriti dvije slatke riječi 'volim te', ali novo istraživanje pokazuje kako ipak muškarci prvi izjave ljubav! Studija je pokazala i kako muškarci razmišljaju o priznanju svoje ljubavi čak šest tjedana ranije od žena, prenosi Yahoo.com. Istraživači su zaključili kako su spolne razlike u tempiranju izjavljivanja ljubavi povezane s time je li par već spavao zajedno.

'Muškarci su impulzivniji u načinu na koji izjavljuju ljubav, ali što ljubav znači muškarcima i što znači ženama može se jako razlikovati', smatra jedan od autora studije, profesor Josh Ackerman s MIT Sloan School of Management.

U seriji istraživanja otkriveno je kako su dvije trećine parova priznale da je muškarac prvi izjavio ljubav u vezi. Muškarci su i sretniji od žena kada čuju riječi 'volim te' i prije nego što spavaju zajedno, a žene su sretnije kada čuju te riječi nakon što su već imale seksualni odnos.