MALI LJUBAVNI SAVJETNIK

Možeš li biti prijatelj s bivšom curom?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.05.2010 11:51
  • Objavljeno 06.05.2010 u 11:51
tinejdžeri cura dečko par prijateljstvo ljubav

tinejdžeri cura dečko par prijateljstvo ljubav

Izvor: Corbis / Autor: Larry Hirshowitz/CORBIS

Stvari između vas jednostavno nisu šljakale i prekinuli ste. Ipak, kada se radi o prekidu, rijetko kada je sporazuman, a najčešće jedna strana ostavlja, dok druga, ona ostavljena, pati i plače

Ona fraza 'Ostat ćemo prijatelji' često se izgovara tek toliko, da se nešto kaže, a za ostavljenu stranu slamka je spasa preko koje se nada stvari vratiti na staro. No, zaista, je li moguće ostati u prijateljskim odnosima i nakon prekida?

Odgovor je – DA! No, dakako, potrebno je dosta truda i strpljenja. Također, bitno je da oboje nemate određenih romantičnih osjećaja jer to prijateljstvo za jedno od vas u suprotnom može postati pravo mučenje.

Provjeri svoje namjere
Želiš li biti s njom prijatelj, preispitaj se i saznaj koje su ti namjere za to. Ako je samo želiš mučiti i voliš pažnju kojom te obasipa, to su sasvim krivi razlozi za ostajanje u kontaktu. Ovako hraniš svoj ego, dok se ona osjeća loše, što nikako nije dobro.

Budi siguran da si je prebolio, a i ona tebe
Ako tome nije tako, sa svakom porukom, pozivom ili sastankom osjećaji će se gomilati i bit će ti gore. Isto vrijedi i za nju ukoliko te nije preboljela, stoga pokušaj skužiti pali li se još uvijek na tebe. Ukoliko je odgovor potvrdan, bolje je izbjegavaj, barem neko vrijeme.

Izbjegavaj flert

Kaže se da prilika čini lopova, ali ako se i nađete u takvoj situaciji u kojoj se flert razvija sam od sebe, to svakako trebaš izbjegavati, ako si načisto sa svojim osjećajima prema njoj, a to bi svakako trebao biti.

Izbjegavaj romantične teme
Ovo znači - bolje je ne pričati o vezama, curama, dečkima, poljupcima i svemu onome što ova tema nosi sa sobom. Sve ovo može dovesti do flerta i tko zna čega sve ne, a ovo je vrlo važno izbjeći ukoliko ste prekinuli i ukoliko ne želite jedno drugo povrijediti više nego što jeste samim prekidom.

Neka bude kratko
U početku, kada se sretnete, neka bude kratko i zabavno. Dakle, razgovor tipa: 'Kako si? Što ima novo? Kako ti je brat/sestra?' i slično. Ništa predugo i preduboko. Po ovakvim kratkim susretima lako ćete saznati ima li vaša isključivo prijateljska veza budućnosti ili ne.

Probaj s porukama
Već znamo da su SMS poruke najomiljenije sredstvo komunikacije među tinejdžerima. Zašto joj ne poslati jednu i pitati je kako je, što radi. Već po njezinom odgovoru moći ćeš zaključiti je li zainteresirana za prijateljstvo, ima li kakvih dubljih osjećaja prema tebi ili te jednostavno želi zaboraviti. Kako god bilo, budi pozitivan, nemoj je vrijeđati ma što ti ona odgovorila (ili ne odgovorila).

Poštuj njezinu odluku
Ako te ne želi ni vidjeti ni čuti za tebe, poštuj ono što je odlučila. Ljudi se mijenjaju ako to sami odluče i tome ne možeš previše pridonijeti. Ostavi je neka se ohladi, a kasnije ćete već imati vremena vidjeti je li vam sudbina namijenila prijateljstvo ili ne.

Budi dosljedan
Dakle, prema njoj se ponašaj uvijek jednako. Nemoj biti mušićav, jedan dan je pozdraviti s osmijehom od uha do uha, a već drugi pognute glave proći pored nje praveći se da je ne vidiš!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!