STELLA TENNANT

Modni svijet u šoku: U 51. godini života preminula slavna manekenka

24.12.2020 u 09:00

Bionic
Reading

Stella Tennant, škotska manekenka koja je ostvarila impresivnu modnu karijeru te radila s mnogim prestižnim modnim kućama poput Chanela, Versacea ili Calvina Kleina, preminula je samo pet dana nakon svojeg 50. rođendana

Graciozna manekenka nekonvencionalne ljepote i androginog izgleda iznenada je preminula 22. prosinca, a kako je izvijestio glasnogovornik policije, nema sumnjivih okolnosti oko njezine smrti koja se dogodila samo pet dana nakon njezina 50. rođendana.

Tennant je rođena u škotskoj aristokratskoj obitelji. 'S velikom tugom javljamo o iznenadnoj smrti Stelle Tennant 22. prosinca 2020.', stoji u priopćenju njezine obitelji novinskoj agenciji PA.

Proslavila se u početkom 1990-ih kada se pojavila na naslovnicama poznatih modnih časopisa poput Voguea i Harper's Bazaara, a nosila je revije najpoznatijih modnih kuća.

  • +3
Stella Tennant Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pokojni dizajner Karl Lagerfeld krajem 90-ih ju je proglasio zaštitnim licem kuće Chanel, uspoređujući je s Coco Chanel.

S francuskim fotografom Davidom Lasnetom u braku je bila od 1999. godine, i s njim dobila četvero djece.

Nakon impresivne manekenske karijere koju je završila 1998. godine, bila je vrlo aktivna u kampanjama za zaštitu okoliša te promoviranju održive mode.