VRUĆI trendovi

Modni stručnjaci složni: Ovo su cipele koje će vladati još nekoliko narednih mjeseci

05.02.2020 u 15:20

Bionic
Reading

Životinjski uzorak, modni komadi inspirirani 90-ima i velika popularnost takozvanih tatinih tenisica trendovi su koji su obilježili 2019. godinu, a na pitanje koji će modeli obuće dominirati modnom scenom u narednim mjesecima pokušali su odgovoriti top buyeri u modnoj industriji

S njujorškim tjednom mode iza ugla, popularna stranica specijalizirana za obuću Footwear News kontaktirala je najbolje buyere u modnoj industriji kako bi pobrojali trendove u svijetu obuće.

Čizme iznad koljena

Prema riječima Tiffany Hsu, direktorice prodaje popularne modne trgovine Mytheresa, čizme iznad koljena vladat će stajlinzima i u narednim mjesecima.

'Nadam se i nekim iznenađenjima, odnosno lansiranju modela s izduženim vrhom i u maniri 90-ih', izjavljuje Hsu priznavši kako ih i sama planira nositi, a njezini favoriti modeli su s potpisom francuskog brenda Jacquemus i talijanske Bottege Venete.

Erica Russo, potpredsjednica i direktorica beauty i odjela modnih dodataka u robnoj kući Bloomingdale's predviđa kako će se posebno istaknuti modeli visokih čizmi iznad koljena sa životinjskim printom ili u bogatoj boji burgundca, konjaka i raskošnim nijansama plave.

Loaferice

Prema riječima Russo, i u ovoj godini velika pozornost posvetit će se udobnim modelima obuće koji ne uključuju vrtoglavo visoke stiletto cipele. 'Pravo je vrijeme za nošenje udobne obuće koja nužno nisu tenisice', izjavljuje Russo, a s njezinim mišljenjem složila se i direktorica prodaje modne trgovine Shopbop, Caroline Maquire.

Kako navodi Maquire modnom scenom vladat će udobne loaferice i cipele inspirirane muškim modelima, a svoje mišljenje potvrđuje viđenim prizorima s modnih pista i činjenici da su navedenim modelima obuće brojna dizajnerska imena odlučila podariti ženstveni izgled poigravajući se s novim bojama, uzorcima i detaljima.

Borbene čizme

'Čizme s debelim potplatom, posebice modeli takozvanih combat čizmi, neupitne su pobjednice aktualne sezone' ističe direktor odjela za ženske cipele, torbe i dodatke u robnoj kući Saks Fifth Avenue, Will Cooper.

Prema njegovim riječima do toplijih dana i dalje ćemo viđati ažurirane verzije čizmi s debelim potplatom s prozirnim detaljima i kontrastnim vezicama, a modeli kakve su ove sezone lansirali talijanske modne kuće Prada i Bottega Veneta i dalje su veliki modni favoriti.

Sandale u duhu minimalizma

Kao nadalje navodi Cooper, takozvani trend 'golih' sandala kojemu smo svjedočili prošle godine još nas neće napustiti nadodavši kako popularni monokromatski stil odijevanja zahtjeva nošenje cipela u tonu s ostatkom odjećom.

'Gole' sandale s četvrtastim oblikom potplata kao veliki prošlogodišnji hit, doživjele su male ali značajne preinake u formi oblijeg potplata, a brendovi poput talijanske Bottege Venete i američkog The Row te bugarskog By Far dalje nastavljaju lansirati elegantne i moderne stilove ove popularne obuće minimalističke estetike.