TREND KOJI NE JENJAVA

Modne ovisnice ne mogu se zasititi ovih sandala koje smo donedavno izbjegavali u širokom luku

20.08.2020 u 12:49

Bionic
Reading

Modna industrija je prije godinu dana iznjedrila još jedan zaboravljeni trend koji je posljednji put veliku popularnost doživio početkom nultih godina. Iako smo na prvu bili skeptični kada smo se susreli s njime, i prije nego li smo se snašli s oduševljenjem smo ga odobravali. Za razliku od mnogih drugih trendova, ovaj nije prošao ispod radara

Globalna direktorica prodaje u Net-a-Porteru, Elizabeth von der Goltz, tada je dala naslutiti kako ćemo u narednim sezonama prigrliti cipele s četvrtastim potplatom, najavljujući ih kao apsolutni 'must have', a to se uskoro i dogodilo. Čini se kao da smo zaboravili na stiletto cipele koje su sve ove godine vladale modnom scenom.

Detalj četvrtastog potplata danas krasi različite siluete cipela – od sandala, natikača mule pa sve do balerinki i čizama. Osim velikih dizajnerskih brendova poput Bottege Venete, By Fara i Jacquemusa, koji su možda i zaslužni za ponovan povratak ovog trenda na modnu scenu, za kreiranjem obuće četvrtastog potplata poveli su se i brojni manji brendovi koji su zahvaljujući velikom utjecaju Instagrama postali itekako zapaženi.

Trgovine sada vrve sandalama s četvrtastim potplatom koje su veliku popularnost posljednji put doživjele početkom nultih godina, a evidentno je kako im ne mogu odoljeti utjecajne zvijezde ulične mode, modni buyeri i većina urednika. Posebno su popularni minimalistički modeli s tankim remenčićima, takozvane 'gole' sandale.

Ove udobne sandale odlično izgledaju u kombinaciji sa svim odjevnim kombinacijama, a ako još uvijek niste ove trendi sandale pospremili u svoj ormar, vrijeme je da to podhitno promijenite. Izdvojili smo nekoliko modela s kojima ne možete pogriješiti.