A TAKO IH JE LAKO IZBJEĆI

Modne greške koje najčešće radimo tijekom hladnijih mjeseci

04.01.2020 u 14:49

Bionic
Reading

Ljeti je lako složiti stajling, dovoljno je odjenuti haljinu i sandale i stajling je složen, a modne pogreške su minimalne. No u hladnijim mjesecima puno je teže složiti kombinaciju s više komada i često različitih tekstura pa se tu mnogi nađu na skliskom terenu

Britanska stilistica Caterina Ospina otkrila je krucijalne pogreške koji mnogi rade kod slaganja zimskih outfita, bez obzira radilo se o skupim ili jeftinim komadima odjeće.

Svijetle boje

Zapeo vam je za oko predivan bijeli kaput? Razmilite ponovo. Iako izgleda privlačno, dobro će izgledati samo na Instagramu i u dućanu, u stvarnosti će već nakon prvog nošenja biti pun mrlja, a umjesto glamuroznog postići ćete jeftin look. Ako volite svijetle nijanse radije birate tople jesenke tonove u smeđim bojama. Zašto ne biste složili kombinaciju od samo jedne boje u različitim nijansama i isprobali tzv. tonalno odijevanje. Stajling u uvijek modernim nijansama konjaka složit ćete bez puno muke a rezultat će biti impresivan.

  • +31
Klasični kaputi u boji devine dlake Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara

Izbjegavajte odjeću koja vizualno deblja

Trendi jakna i dobro krojen kaput pametne su investicije, a kod njihovog odabira najčešće upadamo u istu zamku - ne biramo odjeću koja odgovara našoj figuri već se vodimo trendovima ili trenutačnom hiru.

Formula je prilično jednostavna - birajte komade koji će naglasiti vašu figuru, a ne je skrivati pa ćete tako izbjeći nepotrebno dodavanje volumena.

Osobe niže građe neka biraju krojeve koji ih neće 'progutati' znači ništa duže od polovice bedara. Žene koje imaju figuru pješčanog sata, s naglašenim oblinama trebale bi birati kapute i jakne koji nemaju dvoredno kopčanje.

Odabir pogrešnog kroja

Komad odjeće koji loše pristaje najlakši je način da uništite look i to bez obzira bio on skup ili jeftin. Stoga uvijek birajte komade koji laskaju vašoj figuri. Čak i ako se zaljubite na prvi pogled u neki komad odjeće, ali vam ne pristaje baš onako kako ste zamislili odnesite ga krojačici da ga prilagodi vašoj figuri. Ta mala investicija će vam se višestruko isplatiti, izgledat ćete odlično i isto tako se osjećati.

Zvonolike, vrećaste haljine stegnite zgodnim remenom u struku, a ako nemate svakako nabavite dobro krojen sako jer će on lakoćom podići i najjednostavniji look, savjetuje stilistica.

Pazite na detalje

Nedostaje gumb na košulji? Vesta je puna mucica? Peta na čizmama je izlizana? Svi ti naizgled mali detalji mogu uništiti najelelegantiji look pa stoga posebnu pažnju posvetite detaljima kako bi cjelokupan stajling izgledao luksuznije.

Ne robujte trendovima kad su torbe u pitanju

Male torbe su hit već nekoliko sezona, no preko zime veća torba je puno praktičniji odabir jer u nju možete potrpati rukavice, kapu, kišobran… Ako već niste, iskoristite sniženja koja su počela i kupite jednu klasičnog dizajna koju ćeta moći nositi još puno godina.

  • +6
Velike torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo