vječni komad

Modna tajna uvijek dobro odjevenih Parižanki: Crna slip haljina bezvremenski je klasik koji se uvijek isplati imati u ormaru

04.01.2022 u 10:43

Bionic
Reading

Bezvremenski modni komadi vrlo lako mogu biti jedan od najvažnijih odjevnih predmeta u ormaru – nosivi su u gotovo svakoj prilici, savršeno nadopunjujući stajling pristaju svakom trendu. To jako dobro znaju i Parižanke koje u ormar uvijek skrivaju barem jednu crnu, slip haljinu

Tajna dobrog stila ne krije se u slijepom praćenju trendova već u vještini odabira vječnih komada. Parižanke, koje s razlogom slove za jedne od najbolje odjevenih žena, često naginju pomalo vintage modni komadima, a tu bezvremensku modu nerijetko spajaju s modernijim stilovima kreirajući vrlo upečatljive stajlinge.

Stil Parižanki slovi kao vrlo neopterećen, chic koji je kombinacija elegancije i ležernosti, a gotovo svaka kombinacija, iako pomno isplanirana, djeluje vrlo jednostavno. Parižanke vole ulagati u komade koji traju – basic komade nosive sezonama i mogu se nositi nebrojeno puta, poput crnog sakoa, dobrog para traperica, balonera bijele košulje i slip haljine.

Na prvi pogled, slip haljina, uski model koji nježno ističe tijelo, može djelovati kao da je nosiva samo u večernjim prigodama ali njena jednostavna silueta znači da se zapravo može oblikovati na mnogo načina i za različite prilike. Upravo to je čini jednom od najjednostavnijih i najsvestranijih modnih komada koje možete posjedovati. Lako se kombinira s gotovo svime iz ormara, a može se istaknuti njezin gornji ili donji dio, ovisno o stajlingu.

  • +12
Crne slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Crna slip haljina odlično će se složiti s traper jaknom koja će je odmah učiniti manje elegantnom te joj dati urbani prizvuk. Uz ovu basic kombinaciju dovoljno je nabaciti par bijelih tenisica ili trendi gležnjača, a poseban detalj bit će i prugasti pulover prebačen preko ramena.

Ovaj model haljine sjajno će pasati i uz bijelu košulju ili sako odjevenim preko, a vrlo urbano će djelovati u kombinaciji visokih čizama i bež balonera. Za vrlo ležeran stajling samo je ugurajte u traperice i furajte kao zavodljivi topić ili pak navucite vestu za ugodnu i vrlo chic kombinaciju.