hit komad

Model za kojim su se pomamile trendseterice: Ovo je najmodernija torbica ovog proljeća

08.03.2024 u 08:19

Bionic
Reading

Možete je zvati torbom narukvicom, torbicom za zapešće ili zaobljenom torbicom. Ili je možete nazvati najmodernijom torbicom u proljeće. Potvrđuju to kolekcije Prade i Chloéa na modnim pistama, ali i najbolje odjevene pariške trendseterice

I modne piste i najbolje odjevene modne influencerice i trendseteriice međunarodnog street stylea pokazali su da torbe ove sezone u sve samo ne dosadne. Što se tiče boja, dva najpraktičnija i najklasičnija tona, smeđa i crna, stavljena su po strani kako bi se napravilo mjesta neočekivanim nijansama, poput kestenjastih ili zelenih torbi za kojima su se pomamile obožavateljice mode.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Sam oblik torbica se također transformira. Bilo da se radi o samom obliku torbe ili načinu nošenja, istina je da gotovo da nema vrste torbe koja ne zauzima povlašteno mjesto među trendovima sezone. Tako su torbice za nošenje na ramenu doživjele veliki uspjeh, a tu je također i trijumf XXL clutch torbi i dugo očekivanog povratka većih i praktičnijih tote i shopper torbi. A modni znalci odredili su da se one trebaju nositi pod rukom.

Kao da ova nova ideja nije dovoljna, modne piste i street style željeli su staviti fokus na vrstu torbe i način njezinog nošenja. A tu na scenu stupaju torbe narukvice ili torbe za nošenje na zapešću, a riječ je torbama čija je ručka obično metalna ili kruta, uglavnom okrugla, i koje se mogu nositi na zapešću, a vrlo su udobne i praktične jer omogućuju da se obje ruke oslobode. Osim toga, vrlo su elegantne i savršena su alternativa torbici za svečana događanja i vjenčanja.

Prada i Chloé pokazuju novi način nošenja torbi kao da su narukvice

Ako je nešto privuklo našu pažnju na Pradinoj modnoj reviji za jesen/zima 24/25, to je način na koji su manekenke nosile torbe. Nosile su ih obješene na zapešća zahvaljujući svojevrsnom kožnom pojasu s kojim se svaka torba pretvarala u torbu narukvicu.

Osim Prade, na debiju Chemene Kamali za Chloé mogle su se vidjeti brojne torbe čija je okrugla zlatna ručka zamaglila granice između narukvice i torbe.

Torba koja se nosi kao narukvica jedan je od street style favorita

Izvan modnih pista, trendeseterice i modne stručnjakinje koji su posjetile brojne revije, a posebno one koje su bili na Valentinovoj reviji na pariškog Tjedna mode, nosile su torbice s efektom narukvice, snažmno potvrđujući ovaj trend.

A torbe ovakvih karakteristika savršene su, osim za street style lookove, i za elegantna izdanja za posebne prilike kada želimo stajling upotpuniti efektnom torbom ali se ne želimo odreći udobnosti i praktičnosti.

tjedan mode u milanu

Povratak u prošlost: Prada na velika vrata vraća suknje do koljena i uštogljenu eleganciju

Pogledaj galeriju