Ingrid Rojc i sanja kljajić udružile snage

Moćan i autentičan: Nova kolekcija dizajnerskog nakita za muškarce, nosi ga i Dino Jelusić

19.04.2024 u 22:36

Bionic
Reading

Šibenska umjetnica čiji rad obožavaju ljubiteljice i ljubitelji moćnih komada nakita koji podižu svaku odjevnu kombinaciju, predstavlja svoju drugu mušku kolekciju. Ovog puta je posebna po suradnji s dizajnericom Ingrid Rojc

Sanja Kljajić već dva desetljeća uveseljava žensku i mušku populaciju svojim svevremenskim komadima nakita. Nose je i brojni poznati s kojima godinama uspješno surađuje. Sada predstavlja novu, mušku nazvanu IR MEN'S II.

'Po tko zna koji put nas dvije surađujemo, a ovog puta Ingrid je izradila muške majce i košulje i moj se nakit savršeno uklopio. U ovoj smo kolekciji na jednom od modela po prvi puta zajedno uklopile nakit u sam odjevni predmet. Ova kolekcija sada već druga muška, izrađena je od lanaca, kože, metala, zakovica, gume, pirsing naušnica', rekla nam je Sanja Kljajić.

'Premda sam mislila da sam u prvoj kolekcije iskoristila već sve moguće ideje, kada sam krenula sa prvim komadom nakita , ostali su se samo nizali. Kao i u prvoj kolekciji i sada sam uživala u kreiranju i izradi dijelova koje sam spajala u komade nakita. Nakit se izrađuje izrezivanjem metala, turpijanjem i brušenjem. Brušenje je dio izrade koji je najkreativniji i u kojem posebno uživam, a mislim da se to vidi u konačnom rezultatu', pojasnila je.

Narukvice su izrađene od tri vrste kože, koje se razlikuju po svojoj debljini i mekoći. 'U ovoj kolekciji malo sam više pažnje posvetila muškom prstenju koje je zaista naišlo na super odaziv, neki koji nikada nisu nosili prstenje rado su ih stavili. Novi detalj koji do sada nisam koristila u izradi Sanjak nakita je savijanje dviju žica zajedno, koje kada se saviju i stanje čekićem dobiju jednu zanimljivu isprepletenu formu, i grubu i nježnu u isto vrijeme. Nakit je namijenjen muškarcima koji će njime zaokružiti svoj cjelokupan izgled, iako moram priznati da se sve više ženske populacije zanima za mušku kolekciju. Kolekcija je snimana u predivnom istarskom mjestu Grožnjan', otkrila je dizajnerica.

Evo šta Ingrid kaže o svojoj kolekciji:

'Unatrag nekoliko godina počela sam sa izradom muških majica. Sve je nekako krenulo šalom, prvotno za člana jednog benda, uskoro nakon toga za prijatelja, pa prijatelja od prijatelja i korak po korak stvorio se krug mojih stalnih stranaka.

Ovo je moja druga po redu muška kolekcija. Prva kolekcija snimljena u Ljubljani bila je pretežito sportska, no ovu sam izradila uzimajući u obzir karakteristike mojih muških klijenata i priznajem da je bio pun pogodak, dva dana nakon snimanja kolekcija je rasprodana. Što se samih modela tiće, tu uvijek volim naglasiti da radim s vrlo kvalitetnim pamukom kojeg nabavljam u Milanu, a većina mojih stranaka mi je kroz vrijeme potvrdila izdrživost i otpornost te tkanine. Modeli su kao što inače to bude i za žensku odjeću, konstrukcijski zahtijevniji, rezani krojevi, s aplikacijama poput zakovica, Swarovski, patenta, kilera i dr. Od ostalih tkanina dodatno koristim kožu, brušenu kožu, mrežu i brokat, te uglavnom prevladavaju okrugli i V izrezi.

Kome je namijenjena?

Svakome tko se želi isticati i nositi unikat, pogotovo jer u zadnje vrijeme dobivam sve više ženskih upita za muške majice. Za snimanje editorijala vrata nam je otvorio sad već kultrni Truba bar u Grožnjanu. Cilj je bio spojiti kontrast majica sa ambijentom lokala, a zasluga za tu izvedbu ide fotografima Giordano Cellich i Roberto Bilic koji su to besprijekorno izveli'.