vječni chic

Mnogi ih smatraju staromodnim, ali Francuskinje se s razlogom ne odriču ovih cipela

16.09.2023 u 21:11

Bionic
Reading

I dok modni trendovi dolaze i prolaze, postoje i neki klasični komadi koji ostaju uvijek prisutni na modnoj sceni. Neki ih neki smatraju klasičnima, drugima su pak pomalo zastarjeli. Upravo je to slučaj s cipelama s remenčićima, popularno nazvanim T-bar cipelama, koje svaka Francuskinja ima u ormaru

Mnogi će, bez puno razmišljanja, reći da su T-bar cipele, koje karakterizira efektan remenčić po sredini rista, zastarjeli model. Pogotovo ako se u obzir uzme to da je riječ o cipelama koje su dosegle popularnost u 40-im i 50-im godinama prošlog stoljeća. Za mnoge to jednostavno nisu cipele za vladajuće stajlinge. Osim ako niste u Francuskoj.

Ovaj sofisticirani model cipela već je desetljećima glavna stvar u francuskoj modi, a njegova privlačnost ne pokazuje znakove jenjavanja na ulicama Pariza. S obzirom na to da se radi o modelu koji obožavaju upravo Francuskinje, općeprihvaćene kraljice elegancije i profinjenog chica, velika je šansa da će ovaj trend ponovno doći u fokus i drugdje.

Popularnost T-bar cipela leži u njihovoj elegantnoj silueti u kombinaciji s praktičnošću i udobnošću. Zbog prepoznatljivog remena, koji oblikuje graciozan oblik slova T preko stopala, imaju profinjeni šarm kojim obilježavaju bezbroj odjevnih kombinacija. Francuskinje odavno cijene svestranost i nosivost ovog modela; bilo da je riječ o visokoj potpetici ili ravnom potplatu, strateški postavljen remen drži cipele čvrsto na stopalu, što znatno olakšava hodanje. Upravo iz tog razloga su i profesionalne plesne cipelice izrađene upravo u tom obliku.

Besprijekoran izbor za ležernu šetnju duž Seine te večeri provedene u srcu Pariza, u kombinaciji s kraće rezanim hlačama širih nogavica, lepršavim suknjama ili chic malom crnom haljinom - nije ni čudo što je trend T-bar cipela onaj koji Francuskinje nikada nisu zanemarile.

  • +7
T-bar cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo