CRTIĆI O MAČKICAMA

'Mice' na Cinekidu!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.10.2010 12:15
  • Objavljeno 27.10.2010 u 11:59
mice

mice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Screenshot

Animirani i interaktivni projekt 'Mice' ('The Cat Time Stories') odabran je za 'Junior Cross Media Market' na Cinekid Film Festivalu u Amsterdamu! Nakon sudjelovanja na 'Cartoon Forumu' u Mađarskoj u rujnu, ovo je već drugi vrhunski europski forum na kojemu će se predstaviti novi projekt u produkciji Bulaja naklade

'Junior Cross Media Market' je namijenjen novim projektima koji kombiniraju filmski ili televizijski sadržaj sa dodatnim sadržajima namijenjenim za Internet, igre, društvene mreže, mobilne uređaje, virtualne svjetove... Producenti trans-medijskog sadržaja za djecu susreću se s međunarodnim financijerima i ko-producentima, uključujući prikazivače, TV kuće i tvrtke iz industrije zabave i igara. Projekt 'Mice' od početka je zamišljen upravo tako, trans-medijski: pored TV serijala, paralelno se razvija i interaktivni sadržaj za Internet, te različiti sadržaji za mobitele.

Screenshot

Screenshot

Izvor: Promo fotografije / Autor: Screenshot

Sam Cinekid je ugledni međunarodni festival filma, TV-a i novih medija za djecu i mladež, najveći takav na svijetu, i ovo je njegovo 24. izdanje.

'Bulaja naklada' je pokrenula razvoj novog animiranog multimedijskog projekta za najmlađe - 'Mice' ('The Cat Time Stories'). Nakon međunarodnog uspjeha multimedijskog projekta 'Priče iz davnine', i s novim projektom nastavljamo tradiciju prevođenja nekog djela iz hrvatske književnosti u nove forme: ovaj put radi se o djelu suvremenog autora: zbirki kratkih pripovijetki 'Zgodice o micama' Nade Horvat, spisateljice i prevoditeljice iz Zagreba.

Zbirka 'Mice', napisana 'paralelno' na hrvatskom i engleskom jeziku, sadrži 33 kratke priče koje pričaju o pustolovinama i doživljajima humaniziranih ali ipak izrazito mačjih likova. Mice traže zakopano blago, ljute svoje ljudske vlasnike, zdvajaju nad svojim izgledom, izbjegavaju pse, zaglavljuju na vrhu drveta i čine sve što spada u zgusnuti raspored mačjeg dana. Jedna od mica čak otkriva da može i letjeti... Rezultat projekta bit će kolekcija od 33 animirana filma, rađena tehnikom crtano-kolažne 2D animacije, s dodatnim interaktivnim sadržajima za Internet i mobilne uređaje. Neki od naslova iz zbirke su 'Mica stidljivica', 'Mica šminkerica', 'Mica lakomica', 'Mica poštarica', 'Mica krotiteljica oblaka'...

Redatelj i glavni voditelj projekta je Helena Bulaja. Autor likova i animacije je mlada zagrebačka animatorica Dea Jagić, koja je ujedno i ko-redatelj. Glazbu potpisuje stalni suradnik Bulaja naklade Christian Biegai iz Berlina, skladatelj glazbe za animirani film 'Regoč' Helene Bulaja i multimedijski projekt 'Mehaničke figure - inspirirani Teslom'. Za piksilaciju i stop-animaciju bit će zadužen Alistair Keddie, škotski animator i fotograf poznat po filmu "Šuma Striborova" iz projekta 'Priče iz davnine', a background-artist je Nora Mojaš, mlada ilustratorica i dizajnerica iz Dubrovnika.

Na stranicama www.cattimestories.com može se pogledati 'trailer' serijala, kao i nekoliko dovršenih animiranih epizoda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi