ČISTI GLAMUR

Melania Trump pokorila modni svijet: Ovo su stajlinzi o kojima svi govore

29.05.2017 u 15:02

Bionic
Reading

Melania i Donald Trump završili su svoje prvo službeno putovanje u Saudijsku Arabiju, Izrael, Italiju i Belgiju, na kojem je prva dama bila glavna zvijezda. Bivša manekenka slovenskih korijena zablistala je u nizu luksuznih haljina, od kojih su neke posebno izrađene za nju. Uvijek dotjerana Melania polako, ali sigurno bliži se tituli najbolje odjevene prve dame, s obzirom na to da ne poznaje greške po pitanju slaganja modnih kombinacija. Donosimo vam pregled svih stajlinga prve dame tijekom devetodnevnog međunarodnog putovanja

Tim stilista, frizera i vizažista Melanije Trump imao je pune ruke posla otkako je američka prva dama krenula na političku turneju u društvu predsjednika Donalda Trumpa. Slavna ljepotica slovenskih korijena je prilikom svakog pojavljivanja u javnosti nosila novu, pomno odabranu modnu kombinaciju, ovisno o prilici i običajima zemlje koju posjećuje.

Njezin tim stručnjaka pobrinuo se za to da svakoga trenutka izgleda besprijekorno od glave do pete, a tijekom devetodnevnog službenog puta, dok je predsjednik Trump vodio političke pregovore od nacionalne važnosti, prva dama punila je medijske stupce zahvaljujući svojim luksuznim modnim krpicama i senzacionalnim stajlinzima.

Od prvog dana predsjedničkih izbora bilo je jasno da će 47-godišnja Melania biti nova ikona stila. Osim što je izgradila prepoznatljiv stil, koji najbolje opisuje spoj bezvremenske elegancije i ženstvenosti, prva dama je nastavila stopama Michelle Obame kada je u pitanju odabir dizajnera s kojima surađuje.

Otkada se pojavila u Saudijskoj Arabiji u crnom kombinezonu dizajnerice Stelle McCartney, bilo je jasno da nam prva dama sprema modnu poslasticu za pamćenje. Bivša manekenka tada je nosila Escadino bijelo odijelo u kombinaciji s crnom košuljom, haljina-košulju safari stila s potpisom Ralpha Laurena te ružičastu haljinu libanonske dizajnerice Reem Acre, čiju je lepršavu svijetloplavu haljinu nosila i prilikom ukrcavanja na let za Izrael.

Da prva dama voli određeni stil odijevanja, govori i činjenica da ju najčešće imamo priliku viđati u suknjama pencil kroja i sakoima, a njezin zaštitni znak svakako je široki remen kojim rado ističe struk. Takvu kreaciju nosila je i u Saudijskoj Arabiji odlučivši se za bijeli komplet s potpisom Michaela Korsa.

  • +15
Modna turneja Melanije Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tijekom posjeta Izraelu Melania se za posjet muzeju posvećenom žrtvama holokausta odlučila na satensku bijelu haljinu 'A' kroja srpske dizajnerice Roksande Ilinčić, čiju je kreaciju nosila i ranije, tijekom svog prvog obraćanja američkoj javnosti.

Melania rado bira domaća dizajnerska imena te se prilikom gostovanja u stranim zemljama trudi nositi odjeću s potpisom države koju posjećuje. Tako je primjerice tijekom posjeta Belgiji nosila kožnu suknju i sako belgijskog dizajnera Maisona Ullensa.

Tijekom posjeta Belgiji prva dama je nosila i svog omiljenog američkog dizajnera - zablistala je u poslovno-elegantnom outfitu gingham uzorka s potpisom Michaela Korsa.

Na prijemu predsjedničkog para u Bruxellesu Melania se odlučila za crnu haljinu spuštenih ramena modnog dvojca Dolce & Gabbana, koji ne skriva svoju zaluđenost američkom prvom damom. Stefano Gabbana ju je čak usporedio s talijanskom divom Sophijom Loren.

Melania se u kreacijama talijanskog modnog dvojca pojavila i u nekoliko navrata tijekom posjeta Italiji, a najzapaženije su srebrna midi haljina, dizajnirana posebno za tu priliku, te je njezina vrijednost procijenjena na 40.000 dolara, zatim crna haljina koju je nosila prilikom susreta s Papom, kao i pencil haljina u kombinaciji sa skupocjenom jaknom cvjetnog 3D uzorka, koja košta čak 51.000 dolara.