POZITIVNE VIBRACIJE

Mazite svoju mačku – to je dobro za nju i vas

23.12.2015 u 11:37

Bionic
Reading

Kao da vas treba nagovarati da mazite svoju mačku, zar ne? No za svaki slučaj, evo još nekoliko odličnih razloga zašto češće trebate biti nježni prema svojoj krznenoj miljenici

Izražavanje ljubavi

Maženje je jedan od najboljih načina za to da izrazite ljubav svojoj mački – češkanjem i maženjem ne možete pogriješiti. Zauzvrat, mačka će vama pokazati ljubav gurkanjem glave i predenjem.

Smanjivanje stresa

Ako pratite Mačkaricu, sigurno ste onda naišli i na neki od članaka u kojima piše da mačke smanjuju stres kod ljudi. Dokazano je da su one divne terapijske životinje te nam ublažavaju stres, tjeskobu i čak snižavaju krvni tlak.


Buhe i drugi nametnici

Mazite li često svoju mačku, dobro ćete biti upoznati s njenim krznom, šarama i tijelom općenito. Tako ćete puno lakše uočiti bilo kakve nametnike koji je pokušavaju pretvoriti u obrok, a što ih prije uočite, to će se problem lakše i brže riješiti.

Ozljede i izrasline

Učestalim maženjem mačke moći ćete primijetiti eventualne promjene na njenom tijelu koje inače zbog guste dlake nisu vidljive. Uočite li kakve promjene, lako ćete zaključiti radi li se o nečemu što samo treba pratiti i povremeno pogledati ili je li vrijeme za posjet veterinaru.

Više o ovoj i drugim temama pročitajte na Mačkarici