5. MODNI ORMAR

Maštovite kreacije i nagrade najboljim mladim dizajnerima

13.11.2010 u 11:37

Bionic
Reading

Na petom Modnom ormaru najboljima su proglašeni Adela Kiškić i Nikola Barbir. Drugo mjesto osvojila je Anamarija Borić, a treće Ivana Čuljak i Petra Krpan

Jedanaest diplomiranih dizajnera predstavilo je sinoć na petom Modnom ormaru svoje maštovite radove koji su publiku oduševili. Svaka kolekcija sadržavala je tek pet modela, ali i to je bilo dovoljno da se vidi kako je riječ o ljudima na koje hrvatska moda itekako može računati.

Publika je tako imala prilike zaviriti u kreativni svijet Nade Došen, Igora Dobranića, Zorana Mrvoša, Tome Jerčića, Milene Rogulj, Stjepana Čuke, Sanje Jakupec, Jasmine Bolanča, Etna Maara, Artiđane, Ivane Valdec i Tanje Bedeković.

Tanja je pokazala svoju sado-mazo kolekciju izrađenu od gume koja je, unatoč sirovosti i žestini koja prati takav stil, uspjela zadržati notu ženstvenosti. Publiku su oduševili i suvremeni ratnici Stjepana Čuke, ali i izbrisane granice između spolova Nade Došen koja je na pistu poslala manekena u potpeticama.

Milena Rogulj jedina je dizajnerica koja je u svoju kolekciju unijela i boje koje su publiku na trenutak odvele u afričke krajeve. Kolekcija Jasmine Bolanče pak umirila je publiku svojom bjelinom, a Artiđana je sivu i crnu odjeću osvježila ogrlicama u obliku kravata.

U prepunoj dvorani zagrebačke Kockice svoje su radove, inspirirane dobom Prvog svjetskog rata, predstavili i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Modele su, među ostalima, nosili i poznati glumci poput Gorana Grgića i Hane Hegedušić koji su se sjajno zabavljali na pisti.

Kraj večeri protekao je u znaku dodjele nagrada najboljim studentima koji su u četvrtak navečer predstavili svoje radove. Prvo mjesto pripalo je Adeli Kiškić i Nikoli Barbiru koji su dobili najbolje ocjene stručnog žirija. Drugo mjesto osvojila je Anamarija Borić, a trećima su proglašeni Ivana Čuljak i Petra Krpan.

Modni ormar još je jednom pokazao da se među mladim ljudima kriju veliki dizajnerski potencijali koji će, bez ikakve sumnje, vrlo skoro zablistati u hrvatskom modnom svijetu, a možda i šire.