UDOBNE I ŠIK

Maksi haljine zabavan su odabir sezone, a posebno u ove četiri varijante

22.04.2022 u 13:14

Bionic
Reading

Superkratke minice, kratki topovi i haljine pripijenog kroja danas su sveprisutna pojava na modnoj sceni, a alternativu ponovno otkrivenoj seksipilnosti u modi predstavljaju haljine maksi kroja

Za sezonu proljeće/ljeto 2022. haljine maksi kroja kao trend na modnim pistama viđene su u najrazličitijim dezenima. Počevši od romantičnih puf haljina i opuštenih košulja-haljina do varijanti do poda poput onih iz ekskluzivne kolekcije brenda Zimmermann i trgovine Mytheresa.

Romantične maksi haljine

Korištenje tila i organze maksi haljinama daje posebno romantičan izgled. Kao i obično, haljinama ovoga tipa najveću pažnju na modnoj sceni posvetila je danska dizajnerica Cecilie Bahnsen. U njezinoj aktualnoj kolekciji nalaze se pripijeni, poluprozirni modeli s puf rukavima. Britanska dizajnerica Molly Goddard također se fokusirala na maxi haljine koje krasi A kroj od poprsja prema dolje čime podsjećaju na haljine kakve bi rado nosile junakinje serije ‘Bridgerton’.

Maksi haljine u duhu 70-ih

Bilo da je riječ o cipelama s platformom, trapper haljinama ili slamnatim torbama, komadi iz ere ludih 70-ih danas su i više nego relevantni na modnoj sceni, pa tako i maksi haljine inspirirane ovim periodom. U svojoj aktualnoj kolekciji, poznata njujorška dizajnerica Anna Sui predstavila je pregršt modela maksi haljina koje dizajnom i detaljima evociraju 70-e.

Maksi haljine za plažu

Lepršave, duge haljine od prozračnih materijala ni ove sezone nećemo moći zaobići, a njihove zanimljive verzije ponudili su brojni dizajnerski brendovi.

Maksi haljine s visokog ovratnika

Ovo je još jedna varijanta maksi haljine koja bi se trebala svidjeti obožavateljicama mode u seriji ‘Bridgerton’, a riječ je o modelima s visokim ovratnikom, koji dužinom sežu do poda ili barem do gležnja te odišu neodoljivim retro šarmom. Moćno odijevanje I nostalgija kombiniraju se i u haljinama s predimenzioniranim puf rukavima s potpisom njujorškog brenda Batsheva, a koje dokazuju da je manje pokazivanje kože ponekad više.

  • +13
'Prerijske' haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije