LJEKOVITA RAZBIBRIGA

Mačka će vam dulje živjeti ako se igrate s njom

29.10.2015 u 14:50

Bionic
Reading

Mačka će vam biti zahvalna već ako ste jedan od onih ljudi koji udomljuju napuštene životinje, no pružiti joj topli dom samo po sebi nije dovoljno. U nastavku teksta donosimo još nekoliko savjeta kako ćete mački, a posljedično i sebi, uljepšati život

Naši prijatelji s Mačkarice pozabavili su se temom igre s mačkom, odnosno njenom važnosti u mačjem životu. Navode tako da igra u mačjem svijetu ima vrlo važnu ulogu. Mačke igrom utvrđuju društveni poredak te uče osnove vještine lova. Mačići uličnih mačaka prolaze kroz razdoblje igre, sazrijevaju i tada naučeno koriste kao vještine u lovu, no u slučaju kućnih maca priča je znatno drugačija.

Igra započinje u trećem tjednu života naizgled agresivnim obrušavanjem jednih mačića na druge. U četvrtom tjednu započinju se hrvati, hvatati prednjim šapama, a udarati stražnjim. U petom tjednu skok im je usavršen, a sa šest tjedana već su sposobni natjeravati jedni druge.

Mačići se igraju međusobno, ali i s drugim predmetima. Igra s drugim mačićima iz legla uči ih društvenoj pristojnosti dok igra sa stvarima razvija lovne vještine. Društvena igra mačića obuhvaća boksanje, grljenje, lizanje, ležanje na leđima i čekanje što će se sljedeće dogoditi.

Ostatak teksta te savjete kako poboljšati svoju igru s mačkom možete pročitati na Mačkarici