ZAŠTITNI ZNAK

Louboutin i YSL nastavljaju bitku oko crvenih potplata

LOUBOUTIN

LOUBOUTIN

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Čini se da se ni blizu ne nazire kraj sudskom ratu Christiana Louboutina i Yves Saint Laurenta zbog famoznih crvenih potplata koje su zaštitni znak Louboutinovih cipela, a koje je, kako tvrdi slavni postolar, kopirala modna kuća YSL

Autor najpopularnijih cipela na svijetu, nakon što je sud presudio u korist YSL-a, pretrpio je još jedan udarac u nastojanju da zaštiti crvenu boju na potplatima. Naime, grupa eminentnih pravnika s najprestižnijih američkih pravnih fakulteta stala je na stranu YSL-a, prenosi britanski Vogue. Tražili su od Saveznog suda za žalbe na Manhattanu da ne dopusti Louboutinu da 'monopolizira' crvenu boju nakon što je on podnio žalbu na presudu, izvijestio je WWD.

Žalbu treba odbaciti kako bi se sačuvala sloboda inovacija i konkurencije, tvrdi skupina pravnika: 'Žene koje kupuju crvene cipele rade to s razlogom. Te cipele imaju osobito značenje ženama i to se ne može nadomjestiti cipelama drugih boja... Sudovi ne bi trebali olako dopuštati određenom konkurentu da monopolizira modna tržišta.'

Podsjetimo, Louboutin je u tužbi protiv YSL-a zbog kopiranja crvenog potplata u travnju prošle godine tražio milijun dolara odštete. Savezni sud na Manhattanu tužbu je odbacio.

YSL na Louboutinovu žalbu odgovorio je da bi trebala ostati izvorna presuda suda, odnosno da se Louboutinu ne smije dopustiti da zaštiti crvenu boju te da on nije dokazao da je YSL zbog korištenja crvenih potplata nanio 'nepopravljivu štetu' njegovu poslovanju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!