ZADNJI DAN DREFT FASHION WEEKA

Ljubav i erotika zavladale modnom pistom

12.05.2013 u 10:15

  • +21

Dreft Fashion Week: Ivančica Hrustić, Ana Kujundžić, Ivana Popović i Mladen i Petar Grubić, Henrietta Ludgate

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Bionic
Reading

Posljednji dan Dreft Fashion Weeka svoje su kreacije predstavile Ivančica Hrustić, Ana Kujundžić i Ivana Popović u suradnji s Petrom i Mladenom Grubićem, a gošća večeri bila je slavna škotska dizajnerica Henrietta Ludgate

Led je probila dizajnerica Ivančica Hrustić. Ženstvenost i romantika podvučene seksepilom karakteriziraju kolekciju, a boje koje prevladavaju su crna, bijela i ružin pepeo te od materijala svila i til. Dizajnerica najradije obrađuje kontraste u bojama, teksturi i oblicima, asimetriju i dinamičku ravnotežu. I po tome je već poznata. Inspiraciju za kolekciju jesen-zima 2013/14. dobila je iz fotografije nepoznatog autora.

Splitska dizajnerica, nagrađivana Ana Kujundžić, inspiraciju za kolekciju pronalazi u košulji. Razne dijelove košulje koristi kao aplikacije od kojih stvara nove odjevne predmete. Kao i uvijek kod Ane, u kolekciji prevladavaju prirodni materijali, ali ovaj put u iznenađujućim zagasitim bojama koji su idealni za sezonu koju predstavlja, jesen/zimu.


U kolekciji gostujuće škotske dizajnerice Henriette Ludgate prevladava strukturalni dizajn, minimalizam i detalji inspirirani škotskim naslijeđem. Ova inspirativna i izrazito zanimljiva dizajnerica osoba je o kojoj londonski modni krugovi ne mogu prestati pričati. Ona dizajnira isključivo luksuznu modu za žene, a lista slavnih koje odijeva prilično je dugačka.

Zagrebačka akademska kiparica s čak dva doktorata, Ivana Popović, ponovno je pripremila spektakl na pozornici. Ostvarila je svoje obećanje i vratila erotiku na modnu pistu. Njezina kolekcija odaje počast ženstvenosti, smrti, ljubavi, erotici i umjetnosti.

Inspiraciju je pronašla u backpackerima i buvljacima u Maroku, Parizu, Budimpešti i Londonu. Ivaninu reviju nosila su 22 nova modna lica koja nikada prije nisu stupile na pistu. Djevojke su nosile nakit koji su izradili Petar i Mladen Grubić.

'Umjetnički trash' sintagma je koja najbolje opisuje novu Ivaninu kolekciju koja se sastoji samo od haljina klasičnih krojeva od kvalitetni materijala poput šifona i svilenog tafta.

Revija ima i humanitarnu notu. Naime, dio haljina i nakita biti će prodan, a prihod namijenjen udruzi Europa Donna za žene oboljele od raka dojke. Cilj je kupnja linearnog akceleratora, aparata za jednokratno zračenje.