PRISTUPAČNE CIJENE

Ljetovanje u hotelu može biti povoljnije no u apartmanu

24.06.2011 u 07:41

Bionic
Reading

Premda su hotelijeri najavili da se za goste neće boriti drastičnim spuštanjem cijena hotelskog smještaja, povoljne turističke aranžmane moguće je tijekom ljetnih mjeseci pronaći u mnogim mjestima diljem jadranske obale

Povoljno ljetovanje moguće je isplanirati i bez potrage za 'jeftinim' apartmanom u kojem ste, umjesto na odmor, dio dana primorani trošiti na kuhanje i ostale uobičajene kućanske poslove.

Hotel Arkada kod Starog Grada na Hvaru

Razlog više za odabir povoljnih hotelskih aranžmana je i činjenica da se cijeli iznos u pojedinim turističkim agencijama može platiti u ratama bez kamata ili dodatnih troškova. Tu je još i niz dodatnih pogodnosti poput besplatnog boravka za dijete, 'all inclusive' usluga, besplatnih dodatnih sadržaja itd.

Cijene hotela su, naravno, niže na početku i kraju sezone, no značajni se popusti mogu ostvariti i u špici tijekom srpnja i kolovoza.

Sedam polupansiona u hvarskom hotelu Arkada, ni kilometar od Starog Grada, do 10. srpnja i od 28. kolovoza mogu se dobiti za 1.490 kuna, dok je cijena, kao i drugdje, upola manja za djecu od tri do 14 godina. Iako nešto skromnije uređene, sobe uz kupaonicu imaju balkon, telefon i mogućnost dodatnog ležaja, a hotel nudi i mnoštvo dodatnih sadržaja.

Za oko 1.500 kuna po osobi sedmodnevni aranžman usred sezone od sredine srpnja može se dobiti u Uvali Scott kod Kraljevice. Uz boravak u klimatiziranim sobama s televizorom i telefonom u cijenu su uključeni doručak i večera, ali i cijela boravišna pristojba.

Tek oko 200 kuna više u istom terminu treba izdvojiti za hotel Adriatic u Omišlju, starom frankopanskom gradu na mjestu gdje je otok Krk najbliži obali. Hotel je petstotinjak metara udaljen od mjesta, blizu mora i s mnoštvom dodatnih sadržaja od sporta do zabave.

Zbog dobre cijene u vrhu sezone izuzetno je atraktivan i hotel Medena kod Trogira, predivnog povijesnog grada u srcu Dalmacije, koji svake godine bilježi sve bolje turističke rezultate. Polupansion se sredinom srpnja može naći za oko 2.200 kuna u sobama s dvije zvjezdice, iako ovaj hotel nudi komfornije 'surerior' i 'standard' sobe u kojima je cijena veća.

Smještaj u Uvali Scott na Krku

Ljubitelji Istre za slične novce u istom terminu mogu ljetovati u hotelu Girandela u Rapcu s dvije zvjezdice ili za tristotinjak kuna više u luksuznijim hotelima Mimosa, Hedera i Narcis, smještenima u rabačkom zaljevu Maslinica. Hoteli s kasinom, wellness sadržajima, natkrivenim i vanjskim bazenima nude niz dodatnih usluga, zabavnih programa te osmišljeni animacijski program za djecu do 12 godina.

Da ni ugodniji smještaj ne mora biti preskup, dokazuje i hotel Internacional na Rabu, gdje tjedni polupansion od 16. srpnja stoji oko 2.500 kuna po osobi. Hotel u centru Raba okružuje veliki park, ispred njega je morska promenada, a u blizini su mnoge lijepe plaže uključujući i one nudističke. Inače, cijeli je srednjovjekovni grad Rab, kao i istoimeni otok, poznatom po dugoj povijesti, mnogim znamenitostima, ali i atraktivnoj noćnoj zabavi i živahnoj, gostoljubivoj atmosferi.

Ukoliko osim cijene aranžmana ne želite više ništa potrošiti, a pritom volite robinzonsko ljetovanje i sportske aktivnosti, za oko 2.500 kuna po osobi možete cijeli tjedan boraviti u turističkom naselju Pine Beach kod Pakoštana. 'All inclusive' usluga uključuje doručak, ručak, večeru te bezalkoholna pića i vino, a turističko se naselje nalazi u borovoj šumi s privatnom pješčanom plažom. Dojam robinzonskog turizma daju ekološki bungalovi od trske sa slamnatim krovovima, bez struje i vode, od kojih nijedan nije udaljen od mora više od 200 metara. Iako u bungalovima nema vode ni kupaonice, nijedan od sanitarnog čvora nije udaljen više od deset metara.

Uz ponude jeftinijih hotela neke agencije i u onima skupljima nude popuste i do 35 posto ili akcije u kojim se za cijenu sobe s tri zvjezdice dobije ona s četiri, jedan dan boravka je besplatan ili je u cijenu polupansiona uključen i besplatan treći obrok.