POČEO CRO A PORTER

Ljepota ovih haljina pomest će vas poput oluje

11.04.2014 u 11:20

  • +24

Cro A Porter, 1. večer, Arileo

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Bionic
Reading

Najiščekivaniji modni događaj sezone, 23. Schwarzkopf Cro A Porter, sinoć je u prostorijama Jadran filma ponudio divnu i eklektičnu priču u kojoj su se ispreplitale bajkovite haljine s potpisom Pavlina, elegancija s potpisom Neba, klasika upakirana u zanimljive krojeve Arileo te pomaknute i odlične kreacije Manuela Maligeca, Marine Jerant, Manuele Lovrenčić te Vedrane Mastele

Prvi put se publici Cro A Portera predstavila Vedrana Mastela, a zaslužila je to nakon debitantske kolekcije 'Destroyed Creation' na prošlogodišnjem Fashion Incubatoru. Vedrana je ponudila modu za samosvjesne žene koje se žele izdvojiti iz gomile. Njezine kreacije su širokih formi, pomalo androgine, funkcionalne i pogodne za kombiniranje. Crno-bijela kolekcija u kojoj se igrala geometrijom i velikim prorezima zaokružena je u urbanu modnu priču.

Iznimno elegantnu kolekciju, punu bezvremenskih komada, predstavio je jedan od najdugovječnijih domaćih modnih brendova, Nebo. Obilježavaju je graciozni modeli haljina, suknji, kombinezona, pencil suknje, bluze, sve s potpisom ženstvenosti koja naglašava siluetu. Dojmljivi su kombinezoni u jednoj boji koji naglašavaju i izdužuju liniju ili pak haljine kao stvorene za valcer.


Modni dvojac Arileo u novoj je kolekciji ostao vjeran duhu klasike, ali reinterpretirane u damsku i seksi modnu priču. Odlično su je prikazale suknje midi dužine i damske pelerine, a seksi notu dali su duboki dekoltei na bluzama i kombinezonima.

Sasvim drugačiju priču te večeri ponudio je Manuel Maligec stvorivši voluminoznim krojevima pomalo futurističku kolekciju koja je pobrala ovacije publike. Ogroman kaput s kragnom do struka, motorističke jakne, ali i mnogo prozirnog tila, dodatak volana, prošivi, remeni... Zaokružena modna priča za one koji žele biti primijećeni i drugačiji.

Osječke modne snage Marina Jerant i Manuela Lovrenčić igrale su se asimetrijom, metalik detaljima i animal printom u plavoj, bijeloj i krem boji te stvorile ženstvenu kolekciju s dozom drskosti. Prvim dijelom kolekcije dominirala je plava i bijela boja, a drugim nježno ružičasta.

Prvu večer Schwarzkopf Cro A Portera zaokružio je majstor ručnog rada Boris Pavlin kolekcijom haljina dorađenih do najsitnijih detalja. Haljine koje vizualno prizivaju osjećaj proljetne oluje čine pravi mali kaleidoskop vizualnih stimulansa. Vjerojatno nema žene koja bar jednom ne bi htjela isprobati njegove haljine i na trenutak se osjećati kao princeza. Sigurni smo da one baš svakome mogu popraviti dan.