KLINIKA SVJETLOST

Live prijenos programa XXVIII. Kongresa ESCRS iz Pariza

tportal

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: B4 inicijativa

Klinika Svjetlost i Hrvatsko društvo za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (CSCRS) u suradnji s Europskim udruženjem za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS) 5. rujna 2010. godine omogućili su, uz pomoć live streaminga i telekonferencijskih veza Klinike Svjetlost, direktan prijenos XXVIII. kongresa ESCRS iz Pariza

Godišnji sastanak Europskog društva smatra se najprestižnijim oftalmološkim sastankom u Europi gdje se iznose sva nova saznanja o liječenjima oka, prezentiraju nove tehnologije i donose smjernice za bolje i uspješnije liječenje svih bolesti oka. Osim Pariza, prijenos sastanka omogućen je samo u Zagrebu i Moskvi.

Na pariškom sastanku raspravljalo se o modernom ultrazvučnom operiranju mrene uz pomoć malenih rezova i minimalno invazivnim kirurškim pristupima te najboljim lećama za postizanje kvalitetnog vida bez potrebe za dodatnim korekcijskim pomagalima. Važan dio sastanka odnosio se i na unapređenja iz područja skidanja dioptrije – novim excimer i femtosecond laserima, te ono najvažnije o laserima koji će u bliskoj budućnosti omogućiti uklanjanje i staračke dalekovidnost (presbyopie) koja se do sada nije mogla uspješno rješavati.

U sklopu sastanka raspravljalo se i o mogućnosti prevencije i novih mogućnosti liječenja teških infekcija oka koje se smatraju najvećim problemom u oftalmologiji i kao takve mogu dovesti do trajne sljepoće.

Klinika Svjetlost jedina je ustanova u regiji opremljena tehnologijom za prijenos sastanka takve vrste, a njezin ravnatelj prof. dr. sc. Nikica Gabrić jedan je od rijetkih oftalmologa s naših područja koji sjedi u izvršnom odboru ESCRS-a. Sastanak je dio velikog projekta Klinike Svjetlost čiji je cilj promicanje i unapređenje medicinskog znanja na našim područjima. Kongres je pratilo stotinjak sudionika, uglavnom s područja Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

 

Primarni cilj klinike Svjetlost je brži i kvalitetniji prijenos znanja mladim liječnicima koji sami nisu u mogućnosti pohoditi velike europske i svjetske kongrese u svrhu što bržeg i boljeg prikupljanja medicinskog znanja i vještina s ciljem unapređenja medicine i oftalmologije na području jugoistočne Europe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi