TEKUĆINA ZA ISPIRANJE USTA

Listerine od danas i u najbližem dućanu

21.04.2010 u 12:28

Bionic
Reading

Listerine, tekućina za ispiranje usta bez koje je danas uz zubnu pastu i zubni konac oralna higijena nezamisliva, od danas se osim u ljekarnama može pronaći i u svim boljim dućanima široke potrošnje i to u dva okusa (spermint i menta)

Stomatilozi upozoravaju: 'Pravilnim pranjem zubi i čišćenjem koncem uspješno čistimo samo 25% zubnih površina. Za potpunu oralnu higijenu potrebno je koristiti i kvalitetnu tekućinu za ispiranje usta'.

Tekućine za ispiranje usta imaju funkciju dezinfekcije, a i odstranjenja neugodnog zadaha. Stomatolozi preporučaju ispirati usta pomoću Listerina dva puta dnevno nakon pranja zubi, kako bi se uklonile bakterije koje su se mogle pronaći i nakon pranja i čišćenja zubi zubnim koncem. Potrebno je ispirati usta s 20 ml tekućine 30 sekundi pazeći da tekućina obuhvati područja oko i između zubi.

Karijes i bolesti zubnog mesa spadaju u najčešće bolesti suvremenog čovjeka. Glavni čimbenik koji dovodi do nastanka tih bolesti su naslage na zubima, tzv. plak, koje čine okružje za djelovanje mikroorganizama. Listerine smanjuje plak do 52% više nego samo pranje četkicom i upotrebom zubnog konca. Redovito i pravilno provođenje oralne higijene rezultira oralnim zdravljem - zubima bez karijesa, zdravim zubnim mesom i oralnom sluznicom.