efektan detalj

Laskave i vrlo privlačne: Ljeto je sezona haljina, a ovi retro modeli sve su popularniji

07.06.2022 u 06:34

Bionic
Reading

Modni trendovi iz 2000-ih ove sezone snažno su došli do izražaja. Tome su posebno pridonijeli korisnici TikToka, a uz traperice niskog struka, kratkih topića i sandala s platformom, a sada su tu i haljine koje smo obožavali prije dva desetljeća, a i danas su itekako laskave i privlačne

Postapandemijsko razdoblje snažno obilježava nostalgija i povratak gotovo zaboravljenih trendova kao svojevrsno obrnut trend rastućoj digitalizaciji. Čak i ako ne volite sve retro komade, ovaj romantični odjevni predmet vrlo lako će vas osvojiti i postati jedan od omiljenih dodataka ljetnog ormara. Riječ je haljinama bez naramenica, sašiveni od jednog komada tkanine i bez pretjeranih detalja i ukrasa – niti jedan model ne priziva tako ljeto kao ovaj, a gola ramena nikada nisu bila tako trendi.

Vrlo romantična i nekomplicirana, a opet vrlo svestrana, haljine bez naramenica, najčešće i cvjetnom printu ili jarkoj boji, dolaze u različitim verzijama pa je doista lako pronaći onu koja savršeno odgovara svakom stilu.

Nabrane 'smock' haljine karakterizira prije svega velika udobnost; instantno se prilagođavaju tijelu bez klizanja ili stezanja. Istovremeno, ovaj model haljine dočarava savršenu figuru jer nabrani gornji dio pripijen uz tijelo obično završava u visini struka te spaja se s glatkim donjim dijelom koji slobodno pada.

Tuba haljine idealan je odabir za one koji u prvi plan žele stavit besprijekornu figuru. Tuba haljine u pravilu su kratke i vrlo uske te su posebno prikladne za chic izgled. Zbog visokog udjela sadržaja elastina ove trendi haljine obično u vrlo rastezljive pa time i vrlo udobne za nošenje.

Modeli A-kroja, uz ravne modele, posebno s popularni u ljeto 2022. Ne ističu siluetu napadano, već vrlo suptilno, a stajlinzima s njima mogu biti poprilično uzbudljivi.

  • +6
Haljine bez naramenica Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kako nositi haljine golih ramena

Bilo da ste se uputili na plažu ili zabavu, haljina je uvijek je dobar izbor te ju je vrlo lako uklopiti sa ostatkom stajlinga. Kratke tuba haljine odmah će kreirati chic izgled koji je i privlačno glamurozan za večernja događanja posebno uz visoke potpetice, clutch i nisku punđu. Nabrane 'smock' haljine kao stvorene su za nošenje u omiljene espadrile i pletene torbe, a modeli A-kroja unijet će dozu elegancije u ljetni stil.