HIT FRIZURA

Lako se održava: Bob koji je zaludio trendseterice apsolutno će dominirati u nadolazećim mjesecima

24.02.2023 u 09:58

Bionic
Reading

'Chunky' bob lijepo uokviruje crte lice i jednostavan je za održavanje, a karakterizira ga glomaznija tekstura, nježno oblikovani vrhovi i ravnije linije. Modni frizeri najavljuju da će postati najveći hit ovog proljeća

Dolaskom sunca i ljepšeg vremena, stiže i promjena garderobe koju mnoge žene vole ispratiti i promjenom svoje frizure. I dok zimi prevladavaju trendovi dugačke i slojevite kose, proljeće je idealno vrijeme za osvježavajuću promjenu od koje je teško naći bolje rješenje od obožavanog boba.

Jedan poseban tip ove popularne frizure će, prema svemu sudeći, apsolutno dominirati u periodu pred nama, a riječ je o tzv. chunky bobu.

'Ovaj bob definiraju glomaznije konture. Ne djeluje kao da je rezan ili stanjen pri vrhovima, već je vidljivo da se radi o frizuri koja ima svoju težinu. No, kako ne bi djelovala robusno, vrhovi se oblikuju nježno prema van i time cijela frizura izgleda nježnije', rekao je Luke Hersheson, modni frizer koji tvrdi da je ovaj stil trenutno najtraženiji u njegovom cijenjenom salonu.

Manekenka i trendseterica Hailey Bieber nedavno se prebacila na ovaj stil, a tijekom posljednjih mjeseci i godina, 'chunky' bob nosile su zvijezde kao što su Kaia Gerber, Selena Gomez, Romy Schneider, Kelly McGillis, i Christy Turlington.

  • +6
Hailey Bieber 'chunky' bob Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Čini se kao da je jedinstvene dužine, ali način na koji se pravilno oblikuje podrazumijeva da se pramenovi najbliži licu malo skrate kako bi lijepo uokvirili lice. Ovaj bob uglavnom se stilizira na ravnije linije jer ne želimo da ima puno valova. On je ravniji, glomazniji, teži bob koji je jednostavan i jasno vidljivih kontura od nekih drugih stilova', zaključe Hersheson.

'Chunky' bob stekao je popularnost i zato što nije zahtjevan za održavanje te mu nije potrebno puno stiliziranja. Ipak, nudi mogućnosti raznog oblikovanja, poput dodavanja volumena uz pomoć spreja, promjene razdjeljka na stranu ili podizanjem srednjih pramenova kako bi se dodatno otvorilo lice.