za svakoga po nešto

Dosadila vam je kosa srednje duljine? Ovo su frizure koje morate isprobati

23.02.2023 u 06:48

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za novim frizurama, pred vama je nekoliko ideja koje su jednostavne za oblikovanje, a bit će efektne i prikladne za različite prigode pred vama. Kosa srednje duljine zahvalna je jer se jednostavno stilizira, a nije vam potrebno ni puno vremena za to

Srednja duljina kose vrlo je varljiva. U jednu ruku se vrlo lako oblikuje u različite frizure, a u drugu ruku za neke od njih potrebna je dobro usavršena tehnika. Dobra je strana to što postoji zaista velik broj stilova koje je moguće izvesti s ovom duljinom pa vaši lookovi ne moraju biti uvijek isti i dosadni.

Frizure pred vama istovremeno su jednostavne i laskave, a najbolji dio je to što ne morate biti profesionalne frizerke da biste ih mogli replicirati. Potrebno je samo malo vremena i prakse, a rezultati će vam se sigurno svidjeti.

Vrhovi uvijeni prema van

Zavrnuti vrhovi već su neko vrijeme u trendu, a razlog je tako očit i jednostavan. To je zato što su tako laskavi i lako ih je postići. Peglom vucite pramen kose ravno prema dolje, a zatim pri kraju okrenite zglob kako biste ga stilizirali da bude okrenut prema van.

Zalizana frizura

Ova frizura je kao stvorena za sexy look s naglašenom šminkom na očima u stilu smokey eyes. Kako biste ju napravili, potrebni su vam gel za kosu, snažan lak i češalj kojim ćete začešljati kosu.

Valovi u stilu starinskog Hollywooda

Ova glamurozna frizura definitivno je vaš 'as iz rukava' ako ste u potrazi za elegantnom frizurom za vjenčanja ili ostale svečane prilike. Uz elegantne naušnice i dobar make-up, imat ćete look koji će o eleganciji govoriti sam za sebe. Budući da su valovi precizni, zapravo ih je prilično teško stvoriti, ali vrijedi naučiti kako ih napraviti kod kuće.

Podignuta frizura inspirirana 2000-ima

Spuštene šiške koje uokviruju lice i razigrana punđica baš su zabavna opcija, a jednako dobro će funkcionirati i u dnevnim i večernjim prigodama. Ključ za postizanje ove frizure je u velikom dijelu kose koji ćete ostaviti izvan punđe s ciljem da uokviri lice. Te 'šiške' dobro ispeglajte da izgledaju oštro i zaglađeno, ali nipošto nemojte zaboraviti koristiti sredstvo za zaštitu od topline!

Zaigrane mini pletenice

Ovu frizuru dugo nismo vidjeli, ali su je poznati influenceri vratili u život u trenutnom revivalu 2000-ih u kojem živimo. Hailey Bieber brzo je odobrila ovaj trend pa se on proširio diljem svijeta. Jednostavno razdijelite dva mala dijela kose s obje strane lica pomoću češlja, ispletite prednje pramenove u pletenice i pričvrstite prozirnom gumicom.

'Polurep' inspiriran 60-ima

Kad bi se frizura sa zavrnutim vrhovima spojila s klasičnim konjskim repom, ovo bi bio rezultat. Voljet ćete volumen i podizanje koje ovaj look osigurava, a uz dobre proizvode svidjet će vam se i finiš visokog sjaja. Ako želite dramatičniji izgled, svakako učvrstite konjski rep s više gumica.

'Polupodignuta' frizura s kopčicom

Ova frizura vjerojatno je najjednostavnija, no to ne znači da je manje efektna. Često je vidimo u dnevnim kombinacijama za poslovne prilike ili druženje s prijateljicama, ali jednako slatka bit će i u večernjem izlasku. Bez obzira na tip kose, bila ravna, valovita ili kovrčava, polupodignuta frizura uvijek će funkcionirati.

Zalizana frizura s razdjeljkom

Bilo da želite li punđu, bilo rep, naglasak na ovoj frizuri je u ravnom razdjeljku koji možete pozicionirati na sredini ili sa strane. Odgovara svakom stilu - savršeno se slaže s prirodnom i dramatičnom šminkom, kao i sportskom i svečanom odjećom. Potreban vam je češalj s tankom drškom kojim ćete napraviti ravan razdjeljak i dobar lak za kosu, koji će se pobrinuti za to da zapečati ovu frizuru kako pramenovi ne bi bježali.

  • +6
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: : THEIMAGEDIRECT.COM / THE IMAGE DIRECT / PROFIMEDIA