RASTE IM POPULARNOST

Kultne natikače Birkenstock dobile opaku konkurenciju: Hoće li ih ovaj udoban model uspjeti skinuti s trona?

29.04.2021 u 17:43

Bionic
Reading

Prepoznatljive anatomske natikače s potpisom njemačkog brenda Birkenstock posljednjih godina postali su must –have model obuće u ljetnim mjesecima. Danas gotovo da ne postoji modna ovisnica koja ih nije uvrstila u svoju kolekciju obuće, no ako je suditi po stajlinzima 'it' djevojaka današnjice, ove godine dobile su opaku konkurenciju

Ne tako davno natikače brenda Birkenstock smatrane su nužnim zlom u svijetu obuće, no s neprestanim rastom popularnosti trenda athleisure odijevanja, ali i novom normalnom, danas se smatraju punopravnim članom modne scene s vojskom obožavatelja diljem svijeta.

Njihovim dizajnom tijekom godina poigrali su se neki od najpopularnijih dizajnerskih imena, a ove godine modnim svijetom odjeknula je vijest da je većinskim vlasnikom brenda Birkenstock postao francuski milijarder Bernard Arnault, izvršni direktor luksuzne modne grupacije LVMH.

  • +6
Birkenstock Arizona Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Sve to govori koliko su legendarne natikače Birkenstock na svjetskoj sceni praktički neuništive, no ove godine dobile su opaku konkurenciju.

Poznati reper i dizajner Kanye West u svojoj kolekciji Yeezy za njemačkog sportskog diva Adidas godine 2019. predstavio je model natikača s debelim potplatom zvani Slides, a ove godine, kako nikada do sad, uživa posebnu popularnost - barem ako je suditi po stajlinzima 'it' djevojaka današnjice na čelu s manekenkama Kendall Jenner i Hailey Bieber.

Yeezy natikače na slavnim ljepoticama Izvor: Profimedia / Autor: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U širokom rasponu boja, Yeezy Slides natikače zahvaljujući posebnoj tehnologiji osiguravaju optimalnu udobnost, a upravo ona je danas,uslijed globalne pandemije, visoko na listi priroriteta modnih kupaca.

Iako njihova maloprodajna cijena iznosi nešto više od 300 kuna, zahvaljujući rasprodanom statusu, na pojedinim stranicama za preprodaju obuće dosežu cifru i od tri tisuće kuna, što dovoljno govori o njihovoj popularnosti i traženosti.

Da bi ove godine mogle pomrsiti račune legendarnim natikačama brenda Birkenstock, osim stajlinga slavnih djevojaka, dovoljno govori činjenica da su njihove jeftine verzije svoje mjesto pronašle na policama brojnih high street brendova.