TRES CHIC

Kulerska nonšalancija: Ovo su pravila kojih se pridržavaju žene s najviše stila na svijetu

25.12.2018 u 08:04

Bionic
Reading

Modni znalci jednoglasni su kad je u pitanju stil Francuskinja koje na najbolji način utjelovljuju Marion Cotillard, Emmanuelle Alt, Carine Roitfeld ili pak prva dama Brigitte Macron

Francuske glumice Juliette Binoche ili Marion Cottilard uvijek izgledaju kao da su upravo sišle s modne piste, a zajedničko im je to da nikad ne izgledaju kao da su se previše potrudile.

  • +14
Charlotte Gainsbourg Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Francuskinje ne slove bez razloga za najbolje odjevene žene svijeta jer nepogrješivo spajaju trendovske krpice s klasičnim komadima uz jak individualni potpis.

Upravo ta kulerska nonšalancija čini njihov stil neponovljivim.

One slijepo ne slijede trendove, već investiraju u klasične komade, vole neutralne boje poput plave, crne, bijele ili bež jer se dobro slažu sa svim ostalima, ne pretrpavaju ormar gomilom odjeće i smatraju da nikako ne treba pretjerivati s modnim detaljima.

Francuska influencerica Ellie s bloga Slip into Style kaže da i Francuskinje sve više prihvaćaju utjecaje avangardnog stila. ‘Volimo statement cipele, ekstravagantne modne detalje i efektne uzorke’, kaže ona. Dakako, Francuskinje to zatim savršeno spretno inkorporiraju u vlastite odjevne kombinacije s njihovim prepoznatljivim ležernim pristupom.

  • +3
Juliette Binoche Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Evo nekoliko pravila kojih se pridržavaju Francuskinje:

Bezvremenski komadi su osnova dobrog stila, ali detalji čine modu

Nakon što su se dobro opskrbile temeljnim komadima koji su ključni za dobar stil, Francuskinje će uvijek nadograditi stajling cool detaljem, npr. velikim remenom preko kaputa ili sakoa. Dobri detalji poput neobičnih čizama, seksi štikli, svilenog šala, efektnog remena ili torbice mogu napraviti čuda za svaki stajling.

  • +8
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Pravila su tu da se krše

Tko kaže da ne možete biti odjeveni od glave do pete u jeans? Bitno je da se ne radi o istoj nijansi trapera. Karirano s cvjetnim uzorkom? O, da, i to može izgledati jako dobro ako znate isfurati kakve kombinacije.

Oversized džemperi su itekako cool

Geek look nikad nije bio više zanimljiv, a upravo su Francuskinje 'doktorirale' na tome kako treba nositi oversized džempere na ženstveni način. Uparite ih sa svilenom košuljom, gležnjačama, trapericama visokog struka i mini torbicom ukrašnom malom svilenom maramom šarenog uzorka.

Tenisice s odijelom, zašto da ne?

Ženska odijela su veliki hit ove sezone, a mnoge ih fashionistice rado nose i u kombinaciji s tenisicama. Modna blogerica Syana Laniyan kaže kako su ovakvi stajliš outfiti sinonim modernog francuskog chica.

Životinjski uzorak može se nositi kao neutralan

Iako se uvriježilo to da se animal uzorak mora nositi samo uz npr. crno, Francuskinje ignoriraju ovo pravilo. Tretiraju ga kao neutralan i nose ga uz sve boje. Isprobajte npr. prljavoružičastu rolku od rebrastog pletiva, kakve su se nosile u 90-ima, uz pencil suknju s printom leoparda, a povrh svega ležerno nabacite bajkersku jaknu i nećete proći nezapaženo.