FORDOV SUPERMODEL

Kristina Šitum proglašena 'mladom Carlom Bruni'

27.01.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Iako se nije plasirala u superfinale svjetskog izbora za Fordov Supermodel, hrvatska predstavnica Kristina Šitum pobrala je simpatije svjetskih modnih agenata

Pobjedu na svjetskom izboru za Fordov Supermodel, održanom u Budvi tijekom vikenda, odnijela je Brazilka Tayane Leao, dok se naša Kristina Šitum nije uspjela izboriti za osobito dobar plasman. Usprkos tome, Kristina i Tihana Harapin Zalepugin, inače vlasnica licence Ford Supermodel za Hrvatsku, kući se nisu vratile nesretne. Dapače, smatraju da je mlada Vinkovčanka napravila odličan posao budući da je zapela za oko brojnim modnim agentima koji su je prozvali 'mladom Carlom Bruni' te joj ponudili angažmane u Londonu, Parizu, New Yorku i Milanu.

'Zadovoljna sam nastupom Kristine Šitum. No moram reći da se ne sramim finala u Zagrebu, s posebnim naglaskom na naše scenografe, šminkere, frizere i cijelu organizaciju. Priznajem, u tom sam pogledu od finala u Budvi očekivala puno više. Moram još jednom naglasiti da sam ponosna na 15-godišnju Kristinu, koja se unatoč svojoj mladosti odlično snašla u vrlo zahtjevnim situacijama', izjavila je Tihana Harapin Zalepugin.

Svjetski izbor Ford Supermodel održava se u organizaciji istoimene modne agencije Ford. Agencija je osnovana 1946. u New Yorku, a u šezdeset godina postojanja na svjetsku modnu i medijsku scenu lansirala je mnoga poznata imena poput Brooke Shields, Christy Turlington, Elle Macpherson, Jerry Hall, Jodie Kidd, Kim Basinger, Sharon Stone, Stephanie Seymour, Kirsten Dunst.