SHOW SE ZAHUKTAO

Kristina se opila, očijukala i dobila nogu od Top modela

01.11.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Izazovne morske modne zadatke, ludu slobodnu noć uz mamurno jutro, kao i nove svađe i intrige proživjele su djevojke u petom nastavku Hrvatskog top modela na Hvaru. Nakon svih zgoda i nezgoda, show je napustila – Kristina Petričević

Anita Vulin

Zahtjevne izazove organizirali su Vanja Rupena, Tihana Harapin Zalepugin i Saša Joka na Hvaru preostalim djevojkama koje žele postati top modeli. Luksuznom jahtom odveli su ih najprije na Paklene otoke, gdje su ih čekali odjeća, štikle i nakit, što su morale izabrati, obući i uskladiti u samo 20 minuta, a potom se vratiti na brod.

Raštrkale su se po jednom od otoka, pratile putokaze, trčale u štiklama uzbrdo, nizbrdo i po kamenju. Neke su pak toliko zakazale da nisu stigle na jahtu prije isplovljavanja, a bile su to Anđela i Nikolina.

Ostale su djevojke na drugoj lokaciji nosile modnu reviju pred klijenticom Anom Đeldum, menadžericom odnosa s javnošću tvrtke Sunčani Hvar. Rafaela je najviše oduševila žiri izborom odjeće, a izborom nakita - Andrea. Kristina je zakazala, jer su joj se vidjele naramenice grudnjaka. 'Na revijama se nikada ne nose grudnjaci, to su trebale naučiti', zgražao se Saša Joka

Tajanstveni posao dobile su Andrea, Anita, Ela, Mada i Rafaela. Dobile su pet fotografija na kojima su djevojke snimljene 30-ih godina prošlog stoljeća te su trebale imitirati njihove poze.

'Ponekad je teško oživjeti stari stil', rekla je Vanja, 'no vjerujem u izabrane djevojke'. Rafaela je imala tešku pozu, ali dobro se snašla, a Mada 'kao da je sišla sa slike', kako je rekla Tihana. I za Elu je rekla da joj odgovaraju 30-e. Andreja je opet zaboravila skinuti piercing, čime je razočarala žiri.

Beauty snimanje

Sljedeće je na redu bilo tzv. beauty snimanje, a fokus je bio na licu i make upu. Djevojkama su po glavi plazili jastozi, hobotnice i plodovi mora. Rafaela je  opet dobila pohvale na račun izražavanja emocija, Mada je također oduševila žiri, a pohvaljena je bila i Nikolina.

Anita je imala incident s Tihanom Madom. Mada joj je prenijela Tihanine kritike da se ne trudi smršaviti, što je Anitu pogodilo te je napala i samu Madu. Tihana je rekla da će se rezultat vidjeti na audiciji, a ona neka radi, jede i pije što i koliko hoće.

Razuzdana večer

Nakon napornog snimanja, djevojke su dobile slobodnu večer, ali do ponoći su trebale biti u krevetu. Uredile su se, izašle u noćni bar i krenule tući po koktelima. Zatim ih je kuća častila pjenušcem, a odnekud se stvorila i sambuka. Opijene, nisu se libile zavodljivo plesati, niti prići muškom društvu iz Austrije, što je osobito povuklo Kristinu. Činilo se da i ne pomišljaju poći na spavanje u zadano vrijeme.

Vanja je sutradan pokazala vidno razočaranje, jer su time pokazale nepoštovanje te izigrale žiri. 'Izgledale su, umalo, kao 'karambolirane'', rekla je Tihana. Žiri je bio u šoku čuvši da su se cure kotrljale zbog ogromnih količina alkohola te se ponašale 'razulareno i nedostojno'. 'Gubite se', rekla im je Rupena ujutro te im naredila da budu spremne za novi zadatak u roku od deset minuta. 'Kao krave ste koje su ovaj čas doteturale s planine', rekao im je Joka.

A onda je uslijedlo još jedan shooting. U prekrasnom vrtu, na lokaciji snimanja, dočekao ih je dizajner Luka Grubišić koji je tražio tri cure za modno snimanje. Nekima je bilo neshvatljivo to što su Lukine poznate balon-suknjice broj 34 - 36. On je pak od tri tražene cure jedva izabrao dvije, i to Elu i Rafaelu

Na kraju je Rafaela Franić proglašena najuspješnijom u tjednu te će za nagradu nositi reviju na milanskom Tjednu mode.

Nakon ispadanja Kristine Petričević, u showu su ostale Andrea Katkić, Anđela Melvan, Anita Vulin, Ela Arapović, Iva Pajković, Nikolina Jurković, Rafaela Franić i Mada Peršić