Borgo de Nor

Kreacije ovog novog modnog brenda osvajaju fashionistice, a obožava ih i Salma Hayek

05.06.2023 u 11:08

Bionic
Reading

Borgo de Nor, modni brend u nastajanju poznat po svojim umjetničkim printevima, osvojio je modni svijet – obožava ga i slavna Salma Hayek. A hype koji vlada oko ovog brenda itekako je opravdan

Borgo de Nor modni je brend koji se proslavio svojim jedinstvenim dizajnom. S prozračnim, laganim maksi haljinama i umjetničkim printevima, ova modna marka nije samo osvojila modni svijet, već je i u kratkom roku postala vrlo popularna u krugu istaknutih zvijezda.

Među brojnim oduševljenim ljubiteljima mode je i glumica Salma Hayek. Zamijećena je u kreacijama s potpisom brenda na javnim nastupima i na crvenom tepihu. Ali ne cijeni samo Salma Hayek kombinaciju umjetničkog izričaja i ženstvene sofisticiranosti koja utjelovljuje Borgo de Nor, krug obožavatelja sve je veći.

Priča o Borgo de Noru započela je kada su se upoznale Carmen Borgonovo i Joana de Noronha, dva kreativna uma sa zajedničkom strašću prema umjetnosti i modi. Carmen Borgonovo i Joana de Noronha odlučile su spojiti svoje talente i stvoriti brend Borgo de Nor. Cilj je bio stvoriti brend koji inspirira žene svih dobi i daje im priliku da se izraze kroz njihov edinstven dizajn.

'Moja suosnivačica Joana de Noronha i ja stvorile smo brend koji slavi samouvjerene žene. Kad smo pokrenuli Borgo de Nor, inspirirale su nas mnoge žene - kako one iz povijesti tako i naše vlastite prijateljice, majke i mentorice. Stoga je bilo sasvim prirodno da uzvratimo i podržimo žene na bilo koji način,' kaže suosnivačica Carmen Borgonovo za Vogue.

'Naša kolekcija 'Muses', na primjer, ekskluzivna je linija izrađena od prerađenih i arhivskih komada. Deset posto od svake prodane haljine iz ove kolekcije donirano je Smart Worksu. Uzbuđeni smo što koristimo modu kao pokretač i pomažemo ženama da ostvare svoj puni potencijal i da se vrate na posao i transformiraju svoje živote,' dodaje.

'Naša druga dobrotvorna akcija dio je kampanje 'B. Cool. B. Kind'. Doniramo 50 posto od prodaje svake prodane majice iz ove kolekcije programu Girls' Club pod vodstvom mentora u Escuela Talnique u El Salvadoru, u partnerstvu s neprofitnom organizacijom Glasswing International,' ističe Carmen Borgonovo.

  • +2
Borgo de Nor Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Carmen je rođen u El Salvadoru, a odrastala u Miamiju na Floridi. Njezini dizajni odaju počast latinoameričkim umjetnicima poput Fride Kahlo i britansko-meksičke Leonore Carrington, kao i slobodnim osobama iz 1920-ih poput američkog fotoreportera Leeja Millera i pjesnikinje Edne St. Vincent Millay.

Po pitanju vlastitog stila ističe kako je i tu vrlo kreativna. 'Stalno mijenjam svoj stil između utilitarnog izgleda - volim cargo hlače, prugaste majice, bomber hlače i tenisice - i bilo čega šarenog i s printom. Volim nositi svijetle boje čak i zimi, odmah mi podignu raspoloženje i olakšaju dušu.'

Pažnju trenutno privlači Resort 23 kolekcija koja je koncipirana poput prikaza putovanja izmišljene nadrealističke umjetnice koji traga za inspiracijom. 'Vaše putovanje počinje u Italiji, zatim se nastavlja u Maroko i završava na Karibima. Ova je žena slobodnog duha i voli boje; slobodna je i sretna. Na svojim putovanjima upija ljepotu svog okruženja, što nadahnjuje njezino sljedeće umjetničko djelo - bilo da je riječ o poeziji, slikarstvu, glazbi, skulpturi ili plesu - i pronalazi radost u svakodnevici. Naša kolekcija temelji se na ovoj ženi i avanturama koje proživljava,' slikovito objašnjava Carmen.