svestrana nijansa

Kolinda zna što se nosi; ova chic boja osvaja gradske ulice

26.02.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Gucci je među prvima predstavio niz komada maslinasto zelene boje, a nije trebalo dugo čekati da se za ovom nijansom pomame i drugi brendovi

Nakon nekoliko mjeseci u kojima su siva i smeđa bile omiljene alternative klasičnoj crnoj, na red je došla chic maslinasto zelena boja koja će uskoro dominirati gradskim ulicama.

Modne piste u proteklim su mjesecima jasno pokazale da je riječ o gorućem trendu čijoj je eleganciji teško odoljeti. Pogotovo jer je riječ o nijansi koja nije bila toliko zastupljena u posljednje vrijeme pa nam stiže i kao pravo modno osvježenje.

  • +2
Gucci - trendi komadi u maslinasto zelenoj boji Izvor: Profimedia / Autor: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Među glavnim promotorima komada maslinasto zelene boje jest slavni talijanski Gucci koji je doslovno sve odjevne predmete predstavio u ovoj svestranoj boji. Tako smo imali prilike vidjeti otmjene maksi kožne kapute, lepršave ljetne haljine, elegantne sakoe te brojne efektne torbice zelenih nijansi koje u trenu podižu svaki stajling.

Maslinasto zelena boja opčinila je i druge dizajnere, a neke od najatraktivnijih komada s ponosom su pokazali JW Anderson, koji je kreirao avangardne balonere u zelenim tonovima, te modna kuća Acne Studios sa svojom kožnom jaknom vintage šarma.

Ovakvi komadi zadominirali su i street style kombinacijama na nedavno održanim Tjednima mode gdje smo u uoči revija slavnih dizajnera imali prilike vidjeti niz efektnih kaputa, t-shirta i blejzera u maslinastim tonovima.

  • +44
Poznati na špici, 24.2.2024. Izvor: Cropix / Autor: Josip Moler

Popularnost ove chic boje za vikend je potvrdila i bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je za šetnju špicom birala trendovsku prošivenu jaknu maslinasto zelene boje, predimenzioniranog kroja i s dodatkom podesive kapuljače brenda Mackage.

STREET STYLE INSPIRACIJA

Ne znate kako nositi bijelo zimi? Neka vas nadahnu stajlinzi dama sa zagrebačke špice

Pogledaj galeriju