gledaj i uči!

Koje stilske lekcije možemo naučiti iz filma 'Vrag nosi Pradu'?

31.03.2023 u 23:19

Bionic
Reading

Film 'Vrag nosi Pradu' ultimativni je feel-good film kojem se rado vraćamo. Sve smo barem jedanput zamišljale da s kavom u ruci trčkaramo New Yorkom obavljajući posao za svoju zločestu šeficu, a kasnije s njom otputujemo u Pariz. Iako ne živimo u filmu, kroz stilsku transformaciju glavne junakinje možemo izvući vrijedne lekcije koje će spasiti svaki dan bez ideja za outfit

Iako je film 'Vrag nosi Pradu' izašao prije 14 godina, modne lekcije koje možemo naučiti gledajući ovaj film još uvijek vrijede. Film koji nudi uvid u svijet mode i okruženje prestižnog modnog časopisa kroz transformaciju glavne junakinje Andy Sachs uči gledatelje nekim osnovnim stilskim načelima koje će unaprijediti njihov stil.

Opaka urednica modnog časopisa koju glumi Meryl Streep uz pomoć genijalnog Stanleya Tuccija zaslužna je za mnoge modne savjete kojima je utjecala na stil osobne asistentice koja je, uz njihovu pomoć, postala stilska ikona.

Što možemo naučiti iz filma?

Sakoi od tvida nikada neće izaći iz mode

Dobar sako zlata vrijedi, ali sako od tvida je kao zlato ukrašeno dragim kamenjem. Klasičan komad poput ovog svakoj će kombinaciji podići vrijednost, a takve komade često nosi i kraljica Letizia i Kate Middleton.

Sako od tvida simbol je prekretnice stila mlade pomoćnice koja se isprva nije uklapala u modno osviješteno okruženje, a baš za njega odlučuje se u scenama koje prikazuju njezin ulazak u modnu industriju. Sako od tvida tada je kombinirala s mini suknjom i vrlo visokim čizmama do vrha bedara, a tu kombinaciju sigurno su zapamtile sve obožavateljice filma.

Trebate jedan statement kaput

Ukoliko nosite stylish outfit te ga sakrijete običnim neuglednim kaputom, sve pada u vodu. Kaput uvijek treba biti nastavak i svojevrsna nadogradnja vaše odjevne kombinacije. Iako većina nema dovoljno novca da u ormaru ima toliko kaputa koliko bi mašta htjela, klasika uvijek može proći. Neutralni tonovi poput bijele ili boje devine dlake izgledat će vrlo otmjeno, posebice ako ima pojas u struku.

Obično će vam duža opcija omogućiti chic i elegantniji izgled, ali, što god odabrali, pripazite da odgovara onome što nosite ispod kaputa.

Slojevito odijevanje uvijek je chic

Scena u kojoj Andy nosi kombinaciju s potpisom Chanela trenutno možda nije vrhunac trendova, no primjer je kako slojevitost izdvaja pojedinca iz mase.

Dodavanje već spomenutog sakoa, veste na kopčanje, popularnog prsluka ili sličnih dodataka učinit će vaš look posebnijim, a ni Miranda Priestly ne bi vam mogla pronaći zamjerku.

Klasika je uvijek u trendu

Odijela i kostimi, klasični krojevi i linije uvijek su dobra opcija. Baloner je jedan od primjera klasičnih odjevnih predmeta koji nikad neće izaći iz mode, a svake jeseni i proljeća rado mu se vraćamo. Upravo baloner nosi i Priestly u filmu kombinirajući ga uz klasičnu bijelu košulju i klasično crno odijelo - toliko klasike nikad nije izgledalo tako dobro!

Ukoliko se bojite da će klasični komadi izgledati dosadno, poigrajte se bojama i nakitom.

Kad ste u nedoumici, birajte crno

Crna boja je uvijek dobrodošla, osim ako ste pozvani na tradicionalnu svadbu gdje ova boja ipak nije poželjna. Toliko je materijala i silueta kojima se možete poigrati i izgledati drugačije od ostalih ljudi u crnom, a u crnoj elegancija je zajamčena.

Baš to je i prikazano u filmu kada se glavna urednica i njezine pomoćnice pojavljuju na jednoj zabavi - tri žene u crnom, a svaka drugačija.

  • +8
Anne Hathaway Izvor: Profimedia / Autor: Kay Blake / Zuma Press / Profimedia