SUPER SAVJETI

Koje će situacije spasiti maslac od kikirikija

07.06.2013 u 14:35

Bionic
Reading

Maslac od kikirikija nije samo ukusna poslastica i sastojak brojnih egzotičnih jela, već i vrlo koristan suradnik u naizgled bezizlaznim situacijama u kući i oko nje

Evo koje probleme može riješiti maslac od kikirikija:

Uklanjanje naljepnica
Naljepnica sa staklenki ili boca jednostavno ćete se riješiti tako da razmažete maslac od kikirikija preko njih i ostavite od 10 do 15 minuta da se upije, a zatim ih jednostavno odstranite krpom namočenom u toplu vodu.

Čišćenje kože
Maslac od kikirikija čini čuda za osvježenje izgleda kožnih odjevnih predmeta ili namještaja. Jednostavno ga utrljajte, zatim prebrišite prvo vlažnom krpom te još jednom namočenom u blago sredstvo za čišćenje. Nemojte nikako preskočiti ovaj posljednji korak!

Regenerirajte kosu
Iskoristite maslac od kikirikija kao odličnu 'uradi sam' masku za beživotnu suhu kosu. Ostavite masku oko 15 minuta, zatim je isperite šamponom i vaša kosa će biti sjajna i lijepa!
 


Iščetkavanje žvake iz kose
Maslac od kikirikija je spas za sve one kojima je slučajno ili namjerno žvaka zaglavila u kosi. Utrljajte ga preko žvake i okolne kose te ostavite da stoji dvadesetak minuta.

Brijanje (u slučaju krajnje nužde!)
Ostali ste bez pjene za brijanje? Razmažite maslac od kikirikija u tankom sloju na lice ili noge i obrijte ih. Sve dobro operite sapunom i vodom, pogotovo ako ga koristite na licu.

Za što još možete upotrijebiti maslac od kikirikija pročitajte na ordinacija.hr.