MODNI POVRATAK

Klompe su sve traženije, a čini se da će s trona skinuti i popularne anatomske natikače

08.10.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Višesezonski trend ružne obuće u znaku tatinih tenisica, anatomskih natikača i takozvanih čeških sandala na čičak u jesenskim mjesecima, po svemu sudeći, dobit će dostojnog nasljednika u klompama koje se na modnu scenu vraćaju u velikom stilu

Zahvaljujući vladajućoj pandemiji koronavirusa, potreba modnih kupaca za udobnim odjevnim komadima i obućom nikada nije bila izraženija uslijed većeg boravka i rada iz topline doma, a njihovoj potrebi dovoljno idu u prilog aktualni modni trendovi poput ružnih a istovremeno iznimno udobnih modela cipela koje iz sezone u sezonu uživaju veliku popularnost.

Nakon ljetne dominacije anatomskih natikača i takozvanih čeških sandala sa trakama na čičak, modni svijet posljednjih je tjedana poludio za klompama, o čemu svjedoče podaci modne tražilice Lyst.

Da je riječ o novom omiljenom modelu ružne obuće na modnoj sceni, dovoljno govori potadat da potraga za istima iz mjeseca u mjesec raste za 27 posto, a veliki potencijal klompi u hladnijim mjesecima u godini prepoznao je i legendarni njemački brend Birkenstock lansiravši nove modele svojih kultnih klompi Boston u suradnji s popularnim streetwear brendom Stussy.

I dok se upravo klompe Boston s potpisom Birkenstock mogu pohvaliti titulom najtraženijih zahvaljujući porastu potražnje od rujna za 44 posto, modni kupci podjednako su naklonjeni dizajnerskim inačicama klompi poput modela s detaljem debelog lanca kakve je predstavio popularni britanski dizajner J.W. Anderson.

Street style zvijezde u klompama