nosive uz sve

Kendall Jenner nosi trenutno najpopularnije retro tenisice, za kojima vlada prava pomama: Kultni model osvaja izgledom, ali i cijenom

23.08.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Baš kao baloner ili dobar par traperica, maksi suknja postala je nezaobilazan odjevni predmet u ormaru svake elegantne i modno osviještene žene. Nosi se uz balerinke i običnu bijelu majicu kao dnevni stajling te uz sandale na petu i slip top za večernji izlazak. No maksi suknje sjajno izgledaju i uz tenisice, a Kendall Jenner spojila ih je s trenutno najpopularnijim retro modelom i osvojila čistu modnu peticu

Najnovijim stajlingom Kendall Jenner otkrila je da je upravo maksi suknja tajno oružje u njezinoj garderobi, modni komad koji služi kao osnova sjajnom dnevnom izgledu.

Snimljena u još jednom užurbanom danu u Los Angelesu, Kendall Jenner isfurala je prozračnu maksi suknju krem boje čiji dizajn potpisuje The Row, oličenje modnog minimalizma i pročišćene elegancije, uski top maslinastozeleni te sve začinila tenisicama, no ne bilo kakvim. Riječ je o jednom od trenutno najpopularnijih retro modela – tenisicama Samba brenda Adidas.

  • +6
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia

Prepoznatljiv model tenisica originalno je dizajniran za igranje dvoranskog nogometa. Tijekom godina Samba je prošla kroz niz modifikacija oblika i dizajna kako bi se prilagodila drugim sportovima. Tijekom ere 90-ih, čiji modni izričaj posljednjih sezona dobiva na popularnosti, tenisice Samba za oko su zapele skejterima, a našle su se i na modnim pistama.

Popularnost ovog retro modela tenisica u posljednje vrijeme vrtoglavo raste, a u prilog tome govore i brojke. Na temelju podataka iz Google Trendova, potražnja za tenisicama Samba na najvišoj je razini. Trenutačno je u Sjedinjenim Američkim Državama opseg pretraživanja za njima dosegao vrhunac od 100 posto za 2022. godinu, a interes za ovim modelom zabilježen je i u ostatku svijeta. Prema opsegu pretraživanja na Googleu u Europi, najbolje kotiraju u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Hrvatskoj.

  • +19
Bijele tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dobitna kombinacija koja je tenisice Samba dovela na sam vrh popularnosti su dobro birane modne suradnje i slavni trendseteri koji ih rado nose. A veliku ulogu u tome igraju i rastuća popularnost trendova iz 90-ih, ali i njihova cijena. Naime u modnom svijetu najomiljenije su do danas su ostale tenisice u crnoj i bijeloj boji, a cijena im iznosi oko 700 kuna.