ZNA KAKO IH NOSITI

Kate Middleton otvorila sezonu espadrila omiljenim modelom

22.05.2023 u 22:58

Bionic
Reading

Otkako se u proljeće 2019. godine prvi put pojavila u platnenim cipelama s potplatom od jute, espadrile su postale neizostavnom obućom u ljetnoj garderobi princeze od Walesa

Još malo nas dijeli od službenog početka nove ljetne sezone, no za britansku miljenice već je započela, ako je suditi po njezinom posljednjem formalnom izdanju.

U skladu s dugogodišnjom tradicijom, Kate je s članovima kraljevske obitelji i ove godine sudjelovala na manifestaciji Chelsea Flower Show, formalno poznatoj kao Velika proljetna izložba koju svakog svibnja organizira Kraljevsko hortikulturno društvo.

  • +2
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

U vrtovima Kraljevske bolnice Chelsea u Londonu, Kate je ove godine plijenila pozornost izdanjem u znaku ružičaste košulja-haljine kakvu je već imala priliku nositi.

Riječ je o color block modelu od svile s potpisom londonskog brenda ME+EM, a svojim lepršavim dizajnom savršeno je nadopunjavao njezine omiljene espadrile s potpisom brenda Castañer.

Princeza od Walesa nije prva slavna osoba koja je pokazala odanost ovoj španjolskoj marki obuće. Gotovo stoljeće ranije, potencijal ove ljetne obuće nagovijestili su Grace Kelly, Lauren Bacall i Salvador Dali, a slavnim glumicama i velikom umjetniku omiljene su bile verzije s ravnim potplatama, lansirane 1927. godine.

Španjolski brend s godinama je postao prvakom u proizvodnji espadrila na petu. Njegovi utemeljitelji, bračni par Lorenzo i Isabel Castañer, kasnih 60-ih za modnu kuću Saint Laurent dizajnirali su prve espadrile na petu koje su ostvarile ogroman uspjeh na modnoj sceni i upisale se u povijest.

Kao u slučaju Kate Middleton, espadrile na punu petu već dugi niz godina omiljena su ljetna obuća uvijek elegantno dotjerane španjolske kraljice Letizije.