MODNA ŠAMPIONKA

Kate Middleton još uvijek uspješno brani prvo mjesto, iako joj je Meghan Markle za petama

29.10.2018 u 15:21

Bionic
Reading

Iako je već nakon zaruka Meghan Markle i princa Harryja postalo jasno kako je svijet dobio novu modnu ikonu, Meghan još uvijek nije uspjela prestići svoju šogoricu Kate Middleton. Vojvotkinja od Cambridgea još uvijek slovi za najutjecajniju plemkinju kada je moda u pitanju, a odmah iza nje, na drugom mjestu, nalazi se Meghan koju modni stručnjaci već sada smatraju dostojnom zamjenom za pokojnu Lady Di

Iako je Meghan Markle trenutno u središtu pažnje, kao i njezine odjevne kombinacije, pokazalo se da odjevni komadi koje nosi Kate Middleton imaju veći utjecaj na javnost. Prema podacima istraživanja Brand Financea, odjeća britanskih brendova koju je nosila Kate Middleton izazvala je potražnju od 38 posto kod američkih potrošača.

S postotkom od 35 posto Meghan se nalazi odmah iza vojvotkinje od Cambridgea, a slijede ih princ Harry s 32 posto i princ William s 27 posto.

  • +11
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nagli skok potražnje za odjećom koju je nosila Meghan uslijedio je nakon početka međunarodne turneju po Australiji i Oceaniji. Meghan, koja se trenutno nalazi na Novom Zelandu, je u proteklih 14 dana koliko traje turneja izmijenila čak 36 stajlinga, a gotovo svi odjevni komadi koje je nosila na turneji rasprodali su se u rekordnom roku, uključujući i točkastu haljinu high street brenda & Other Stories (745 kn) koju je nosila tijekom posjeta Fraserovom otoku u Australiji.

Velika potražnja bila je i za bordo haljinom brenda Whistles (1.330 kn) koju je Kate Middleton nosila proteklog tjedna na primanju u Kensingtonskoj palači. Haljina je ubrzo nakon Kateinog pojavljivanja u njoj planula sa službene stranice brenda.

I Kate i Meghan pokazale su se kao 'zlatne koke' kada je promoviranje odjeće u pitanju. Brendovi i dizajneri diljem svijeta nadaju se da će vojvotkinje odabrati upravo njihovu odjeću, a jednom kada ju odaberu, sasvim je sigurno da je uspjeh brenda zagarantiran.

Isto se dogodilo dotad nepoznatom brendu Goat. Nakon što se Kate prvi put pojavila u odjeći ovog britanskog brenda, popularnost brenda skočila je preko noći. Meghan je, s druge strane, u vrlo kratkom razdoblju proslavila nekolicinu brendova koji su također bili nepoznati široj javnosti, poput kanadskog Mackagea i škotskog Strathberryja.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

'Zvijezde su se poklopile kada je vojvotkinja od Susexa odjenula jednu od naših haljina na rođendanu princa Charlesa. Svi su željeli vidjeti novopečenu mladenku nakon kraljevskog vjenčanja', izjavila je izvršna direktorica Goata Kalpa Shah kada se Meghan prvi put nakon vjenčanja pojavila u Goatovoj haljini kao vojvotkinja od Sussexa.

Goat je ujedno i jedini nerazvikani brend koji se može pohvaliti činjenicom da su njegovu odjeću nosile vojvotkinja od Cambridgea i vojvotkinja od Sussexa.

  • +37
Meghan Markle - svi stajlinzi s australske turneje Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža