DIRLJIVA GESTA

Katastrofalnu haljinu Kate Middleton zasjenila je raskošna tijara pokojne Lady Di

24.10.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Dok njezina šogorica Meghan Markle na Fidžiju upoznaje diplomate i druge kulture, Kate Middleton u Londonu nastavlja izvršavati svoje dužnosti vojvotkinje. Pridružila se princu Williamu na državnoj večeri u Buckinghamskoj palači, organiziranoj u čast kralja Willema Alexandera i kraljice Maxime od Nizozemske, a svi su primijetili kako lijepa vojvotkinja nosi nakit od posebne važnosti za princa Harryja

Kraljica Elizabetha II ugostila je u Buckinghamskoj palači kralja Willema Alexandera i kraljicu Maximu od Nizozemske, a u njihovu čast organizirana je i svečana večera na koju su pozvani brojni ugledni dužnosnici. Iako su obje kraljice tu večer blistale od glave do pete noseći svoje raskošne krune, pozornost s njih uspjela je skrenuti vojvotkinja Kate Middleton, ispunivši prostoriju od trenutka kad se ušetala u nju.

Za razliku od svoje šogorice Meghan Markle, koja u Australiji niže modne uspjehe, lijepa vojvotkinja od Cambridgea nije oduševila odabirom glamuroznog stajlinga. Vjerna Alexanderu McQueenu, Kate se i ovog puta odlučila za kreaciju s njegovim potpisom - dugačku satensku haljinu u ledenoplavoj boji zgužvanog izgleda koja je, istina, naglasila njezinu besprijekornu figuru, koju je vratila u rekordnom roku, no cjelokupno gledano nije najsretnije rješenje.

Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No ne tako senzacionalnu haljinu Kate je začinila ključnim komadima nakita, kojima je odala počast pokojnoj princezi Diani, ali i samoj britanskoj kraljici. Za svečanu večeru vojvotkinja od Cambridgea odabrala je raskošnu tijaru Cambridge Lover's Knot, optočenu dijamantima i biserima, koja je nekad pripadala Lady Di. Impozantnu tijaru izradili su 1914. godine kraljevski zlatari, a princeza Diana nosila ju je za posebne prigode kao što je ova. Kate ju je uskladila s bisernim naušnicama, koje su također pripadale pokojnoj princezi.

Nakitom je odala počast i aktualnoj kraljici posudivši njezinu ogrlicu ukrašenu dijamantima i biserima, dok je na haljini imala efektni broš sa slikom kraljice Elizabete II zakačen na žutoj mašni. Riječ je o portretu kraljice iz mladosti oslikanim na bjelokosti, a broš je ukrašen dijamantima i krunom dinastije Tudor, također sačinjenoj od dijamanata.

Isti broš u kombinaciji s tijarom i naušnicama nosila je i Lady Di, koja je na jednak način željela iskazati poštovanje svojoj kraljevskoj svekrvi.

Svečanoj večeri prisustvovalo je 150 uglednika, od kojih i premijerka Theresa May, princeza Michaela od Kenta, nadbiskup Canterburyja i nizozemska princeza Mabel, udovica pokojnog brata nizozemskog kralja koji je prije pet godina smrtno stradao na skijanju.