POSEBAN DAR

Kate Middleton jednim je detaljem u svom stajlingu odala počast kralju Charlesu

14.03.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Kate Middleton jučer je odradila svoj prvi Dan Commonwealtha s novom titulom, onom princeze od Walesa, a osim naušnica pokojne svekrve, princeze Diane, nosila je i broš koji joj je prije nekoliko mjeseci poklonio svekar, kralj Charles III

Nove obveze u službenom kraljevskom kalendaru bile su jučer na rasporedu, no ovo je prvi puta da neke od njih princ William i Kate Middleton odrađuju s novim titulama - onim princa i princeze od Walesa.

Te titule dobili su nakon smrti kraljice Elizabete II, u trenutku kada je u rujnu prošle godine na prijestolje sjeo njezin sin, kralj Charles III, a s njima su se pojavili na tradicionalnom Danu Commonwealtha održanom na posebnom mejstu za njih - u Westminsterskoj opatiji gdje su se u travnju 2011. i vjenčali.

Princeza Kate tamo je stigla u tamnoplavoj kombinaciji s potpisom britanskog modnog brenda Erdem, čija je cijena 3000 funti. Tamnoplavi kostim čine pencil suknja i sako koji efektnim šavovima oko struka daje dojam korzeta i čini figuru ženstvenom zbog naglašenosti struka. Plava tkanina ukrašena je sitnim cvjetnim printom koji princeza ne nosi često, no ovaj put zbilja je pokazala kako cvjetni uzorak ne mora nužno biti povezan s razigranošću, već može biti i vrlo uglađen.

Kombinaciju je upotpunila parom naušnica od safira i dijamanata, koje je naslijedila od princeze Diane. No, ono što posebno upada u oko decentni je broš koji je dobila na poklon od kralja Charlesa III u trenutku kada je on sjeo na prijestolje.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Igla na brošu ima bogatu povijest, a sam komad napravljen je kao vjenčani dar za princezu Alexandru od Danske 1863., čiji je suprug, kralj Edward VII, bio princ od Walesa prije negoli je postao monarh. Dizajn broša inspiriran je značkom princa od Walesa, koja prikazuje tri pera koja izviru iz krune i koja se povezuje s titulom još od 14. stoljeća.

Ono što rijetki znaju je da se taj broš naslijeđuje u obitelji, pa ga je prije Kate Middleton nosila i princeza Diana, koja ga je od Kraljice majke dobila kao vjenčani dar na vjenčanju s princom Charlesom. No, za razliku od Kate, Diana ga je nosila kao privjesak na ogrlici, a ne kao broš.

Nakon što se udala za Charlesa, titulu princeze od Walesa dobila je Camilla, no ona je nije koristila iz kurtoazije prema pokojnoj Diani, no broš je nosila u pojedinim prigodama.