PRAVI TRENUTAK

Kada će princeza Charlotte dobiti priliku prvi puta nositi kraljevsku tijaru?

07.03.2023 u 08:37

Bionic
Reading

Cijeli svijet s nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će jedina kći princa Williama i Kate Middleton, princeza Charlotte, prvi puta na glavu staviti tijaru, no, čini se da će se još načekati, jer pravila se u kraljevskoj obitelji svi pridržavaju

Prema pisanju pojedinih britanskih medija, sve je izglednije da će sedmogodišnja princeza Charlotte, barem u javnosti, prvi puta na glavu staviti kraljevsku tijaru na dan kada će se udavati. Iako ne postoje stroga pravila oko nošenja tijare, većina pripadnica kraljevske obitelji ipak ne nosi skupocjene ukrase na glavi sve do svog vjenčanja, a tako je bilo i s Kate Middleton i Meghan Markle.

Naravno, njih dvije su ipak iznimka, budući da su svoje titule vojvotkinja dobile udajom, a nisu, poput princeze Charlotte istu doble po rođenju. No, s druge strane princeza Eugenie, koja je rođena u kraljevskoj obitelji, tek je na dan vjenčanja za Jacka Brooksbanka u listopadu 2018. stavila na glavu tijaru, a isto je napravila i njezina sestra, princeza Beatrice koja se udala u srpnju 2020. godine.

  • +9
George, Charlotte i Louis Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Unatoč tome, princeza Charlotte se razlikuje i od sestara York, koje nisu radni članovi kraljevske obitelji poput nje. Upravo zbog toga mnogi misle kako će Charlotte vjerojatno slijediti put princeze Anne, jedine kćeri pokojne kraljice Elizabete II, ili princeze Margaret, njezine pokojne sestre, koje su obje dobile priliku nositi tijaru prije bjenčanja.

Tako je princeza Anne prvi put stavila tijaru na glavu sa 17 godina, a potom i za 21. rođendan, pa mnogi upravo zbog toga misle kako će Charlotte slijediti tu tradiciju pa će debitirati s tijarom na portretu povodom 18. ili 21. rođendana.

Zbog toga je jasno da na krunidbi njezinog djeda, kralja Charlesa III, Charlotte ipak neće dobiti priliku zasjati s tijarom na glavi.