PRVI ANGAŽMAN

Baš poput Kolinde: Umjesto na krstitkama u Americi, Kate Middleton pojavila se na vojnom treningu i to u uniformi

08.03.2023 u 17:12

  • +10

Kate Middleton

Izvor: Profimedia / Autor: Steve Reigate/Daily Express / PA Images / Profimedia

Bionic
Reading

Princeza od Walesa danas je prisustvovala treningu 1. bojne Irske garde, što je ujedno bio njihov prvi susret otkako je Kate Middleton postavljena za njihovu novu pukovnicu. Odjevena u vojnu uniformu, podsjetila nas je na našu bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, kojoj uniforme tijekom mandata nisu bile strane

Iako je, sa suprugom princom Williamom, dobila pozivnicu da otputuje u Ameriku na krštenje nećakinje Lilibet, kćeri princa Harryja i Meghan Markle, Kate Middleton poziv je odbila, odlučivši se pojaviti na treningu održanom danas na snijegom prekrivenom poligonu Salisbury Plain Training Area.

Tamo je stigla kao počasna pukovnica Irske garde, a mnoge je iznenadilo što je, kao buduća britanska kraljica, 41-godišnja Kate Middleton odlučila pred vojnike izaći odjevena poput njih - u maskirnu uniformu.

Ni niske temperature, kao ni snijeg koji je padao nisu je omeli na poligonu, a pokazala je i vještinu prilikom pružanja prve pomoći ranjenom vojniku u sklopu vojne vježbe.

  • +9
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Jacob King/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vojnici su joj tom prilikom pokazali oružje na kojem vježbaju, otkrivajući male tajne, a Kate Middleton to je sve sa zanimanjem promatrala.

Njezin odabir vojne uniforme podsjetio nas je na našu bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, koja je tijekom svog mandata nekoliko puta odijevala istu, a to je napravila i 2018. tijekom posjeta našim vojnicima koji su u to doba bili u Afganistanu.