MODA IZ CANNESA

Kakve su dramatične haljine postale novi hit

21.05.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Cannes je na moru, a glumice kao da su se, zarazno, uživjele u uloge morskih sirena... Sve će vam reći njihove glamurozne haljine na crvenom tepihu filmskog festivala

Mnoge kanske haljine ove godine izgledaju pomalo nespretno, pa čak i za stajanje na crvenom tepihu. U Cannesu tako prevladavaju kreacije inspirirane morem i, konkretnije, morskim sirenama. Prate liniju tijela – uske su oko torza, struka i bokova, a onda se, od koljena naniže, šire te vuku po podu.

Brončanu haljinu s potpisom Atelier Versace hrabro je nosila 74-godišnja Jane Fonda, dok je Salma Hayek svoje obline odvela na maksimum u Puccijevoj kreaciji.

I bijela kreacija Eve Longorije nosila je potpis Emilio Pucci, dok njezinu haljinu boje leda (prošetala je nekoliko ovakvih 'varijacija na temu') potpisuje Marchesa.

Kineska glumica Fan Bingbing odlično se poigrala tradicionalnim motivima odjenuvši Christophera Bua, a za Diane Kruger pravi je izbor bio - Giambattista Valli.

Šik je u šifonu bila Naomi Watts u Marchesi, jednom od najpoželjnijih dizajnerskih potpisa na crvenim tepisima već niz godina.

Dekoltei su bili impozantni, osobito se ohrabrila španjolska glumica Paz Vega... uvjerite se!