SAVJET STRUČNJAKA

Kako upoznati staru s novom mačkom?

07.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Upoznavanje vaše kućne ljubimice s novom mačkom koju ste pronašli, udomili ili nabavili na neki drugi način, može biti prilično stresno, kako za vas tako i za njih. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kojima ćete olakšati proces upoznavanja

Naši prijatelji s Mačkarice dobili su upit korisnika vezan uz upoznavanje ‘nove’ sa ‘starom’ mačkom. Kako smo i sami bili u sličnim situacijama i nismo imali negativnih iskustava s upoznavanjem mačaka i dovođenjem ‘druge’ mačke doma, zamolili smo opet suradnicu Mirjanu Lukić-Katić da nam pomogne. Budući da se ne radi o zdravstvenom problemu, Mirjana je napisala odgovor iz vlastitog iskustva, a s njim priložila i dvije fotografije kao dokaz. Odgovor također prenosimo u cijelosti.

‘Iako većina stručnjaka spominje razne načine upoznavanja mačaka (sigurne sobe i sl), ja sam kod upoznavanja svoje dvije mačke pristupila u cijelosti drugačije. Ovo što ću napisati temelji se na mom osobnom iskustvu, no vjerujem da ćete svog mačka u mnogočemu prepoznati u mojoj priči’, navodi između ostalog Mirjana Lukić - Katić.

Moje mišljenje je da donesete mačića kući, ne razdvajate ih i da im dopustite da sami odrede hijerarhiju među sobom. Pripazite da se ne tuku, ali iz mog iskustva – vjerujem da neće biti nikakvog problema, dodaje Lukić - Katić.

Cijeli odgovor stručnjakinje možete pročitati na Mačkarici